Mano Gargždai



Keičiamos įkalinimo įstaigų Vidaus tvarkos taisyklės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Pastaruoju metu įkalinimo įstaigose ieškant draudžiamų daiktų, pastebėta, kad dalis kalinių iš pataisos namuose esančių parduotuvių įsigyja ne tik vartojimui, bet ir alkoholio raugui pasigaminti skirtus vaisius ar daržoves, o tokiam gamybos procesui naudoja čia pat įsigytą didelės talpos tarą. Todėl buvo pakeistos Vidaus tvarkos taisyklės, numatančios kokius daiktus gali laikyti ir įsigyti nuteistieji.

 

Per šių metų pirmą pusmetį kratų metu įkalinimo įstaigose rasta apie 4,5 tūkst. litrų alkoholio raugo: daugiausia jo rasta Kybartų pataisos namuose (beveik 1,8 tūkst. litrų) ir Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje (1,5 tūkst. litrų).

„Uždraudus įkalinimo įstaigose laikyti didelės talpos tarą, ženkliai sumažėtų tikimybė nuteistiesiems pasigaminti alkoholio raugo, sumažėtų konfliktų tarp nuteistųjų“, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Taisyklėse numatyta, kad sultys, kava, arbata, kakava gali būti laikomi ne didesnėse kaip pusės litro gamintojo pakuotėse (išskyrus stiklines ir metalines), o įvairūs padažai – ne didesnėse kaip 200 gramų pakuotėse (išskyrus stiklines ir metalines).

Taip pat įvesti ribojimai įsigyti vaisių ir daržovių: vienu metu nuteistieji galės įsigyti ne daugiau kaip 2 kilogramus šviežių, šaldytų ar konservuotų vaisių ar daržovių. Šie produktus kai kurie nuteistieji irgi naudoja naminio raugo gamybai.

Nuteistieji krepšius ir lagaminus galės turėti tik atvykdami ir išvykdami iš įkalinimo įstaigos. Nuteistiesiems esant įkalinimo įstaigoje šie daiktai turės būti saugomi sandėlyje.

Pagal iki šiol galiojusias Vidaus tvarkos taisykles buvo leidžiama turėti ne daugiau kaip 30 kilogramų būtiniausių reikmenų ir kitų daiktų įskaitant maistą. Nuo šiol maisto produktai į šį svorį nebus skaičiuojami. Asmeninių daiktų svorio ribojimas yra taikomas, nes nutiestųjų gyvenamosiose patalpose nėra pakankamai vietos. Tai apsunkina pareigūnų darbą ieškant draudžiamų laikyti daiktų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 413 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,