Mano Gargždai



U-19 rinktinė rengsis Europos čempionato atrankai: tarp kandidatų – ir „Bangos“ atstovai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LFF.lt nuotr. LFF.lt nuotr.

Lietuvos U-19 (devyniolikmečių) futbolo rinktinė šią savaitę pradės pasirengimą Europos čempionato atrankos varžyboms, o vyriausiasis treneris Antanas Vingilys paskelbė 22 žaidėjų sąrašą.

 

Rinktinė susirinks į stovyklą Palangoje ketvirtadienį, o kitą savaitę išvyks į Maltą, kur vyks atrankos turnyras. Jame lietuviai susitiks su Belgijos (lapkričio 14 d.), Prancūzijos (lapkričio 17 d.), ir Maltos (lapkričio 20 d.) komandomis. Dvi geriausios grupės komandos žengs į elitinį atrankos etapą.

Lietuvos komandos kandidatų sąraše yra šeši legionieriai: vartininkas Kajus Urbietis („Matelica“, Italija), saugai Karolis Uzėla (Feraros SPAL, Italija), Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija), Vilius Piliukaitis („Blackburn“, Anglija), puolėjas Jonas Bičkus („Levante“, Ispanija) bei naujokas Tomas Kalinauskas („Conquest“ akademija, Anglija).

„Į rinktinę pavyko pakviesti visus norimus futbolininkus, tačiau kai kuriems iš jų, pavyzdžiui A lygoje žaidžiantiems žaidėjams, ar Karoliui Uzėlai, gali tekti prisijungti prie rinktinės vėliau dėl įsipareigojimų klubams. Džiugu, kad užsienyje žaidžiantys futbolininkai gauna pasireikšti savo komandose, tačiau turime NFA žaidėjų, kuriems sezonas baigėsi prieš kelias savaites, tad reikės įvertinti jų pasirengimą stovyklos metu“, – pasakojo A. Vingilys.

Treneris taip pat atskleidė, kad naujokas T. Kalinauskas į rinktinę atvyks dėka Tomo Danilevičiaus pradėto „skautingo“ projekto, padedančio emigrantų vaikams prasiskinti kelią į Lietuvos jaunimo rinktines: „Jį pakvietėme į peržiūrą prieš tris savaites ir jis sėkmingai užsirekomendavo. Tomas gali žaisti atakuojančio krašto saugo ir vidurio saugo pozicijose, tokio futbolininko mums ir trūko. Pamatysime, kaip jam seksis šioje stovykloje.“

Lietuvos rinktinės lauks nelengvas iššūkis prieš reguliariai Europos čempionatų finaliniuose etapuose žaidžiančią Prancūzijos rinktinę bei vienus geriausių senojo žemyno futbolininkų išugdančią Belgiją. Tačiau A. Vingilys laukia ateinančių akistatų kovingai nusiteikęs.

„Šie metai mūsų komandai buvo tikrai geri. Rinktinė solidžiai sužaidė Valentino Granatkino turnyre, taip pat pademonstravo kokybišką žaidimą Baltijos taurėje – ją sutrukdė laimėti smulkios klaidos dvikovoje su Latvija. Tai mus dar labiau veda į priekį. Žinome su kuo susidursime Maltoje, bet nesiruošiame būti pastumdėliai – žaidėjai ir trenerių štabas yra motyvuoti bei pasirengę kovai iki paskutinių minučių“, – teigė treneris.

Nuo ketvirtadienio iki pirmadienio Lietuvos U-19 rinktinė treniruosis Gargždų stadione. Toks sprendimas buvo priimtas paaiškėjus, jog rungtynės Maltoje bus žaidžiamos ant dirbtinės dangos aikštės.

 

Lietuvos U-19 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Kajus Urbietis („Matelica“, Italija);

Tomas Čepulis („Trakai“).

 

Gynėjai:

Ernestas Mockus („Kauno Žalgiris“);

Džiugas Raudonius (NFA);

Gustas Gražiūnas (be klubo);

Vilius Armalas (Kauno „Stumbras“);

Neilas Urba (Gargždų „Banga“);

Arnas Paura (NFA);

Deividas Raulinaitis (NFA);

Rokas Rasimavičius (Kauno „Stumbras“).

 

Saugai:

Karolis Uzėla (Feraros SPAL, Italija);

Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija);

Vilius Piliukaitis („Blackburn“, Anglija);

Tomas Kalinauskas („Conquest“ akademija, Anglija);

Justinas Marazas („Trakai“);

Artūr Dolžnikov („Trakai“);

Matas Vareika (NFA);

Matas Ramanauskas (NFA);

Mindaugas Butkus („Panevėžys“);

Benas Anisas (Telšių „Džiugas“).

 

Puolėjai:

Darius Zubauskas (Gargždų „Banga“);

Jonas Bičkus (Valensijos „Levante“, Ispanija).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 138 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,