Mano Gargždai



Paminėta tradicinė „Ožio diena“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį šeštadienį Endriejave jau aštuntąjį kartą minėta tradicinė „Ožio diena“. Nors oras buvo darganotas, žmonių į šventę atvyko nemažai.

 

Kaip pasakojo Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus renginių organizatorė Rita Žadeikytė, kaip ir kasmet, vyko įvairūs žaidimai tiek vaikams, tiek suaugusiems – mėtytos į kibirą bulvės, vaikai piešė ožio portretus ir t.t.

Tradicinė šventės kiaušinienė, kuria buvo vaišinami visi atvykusieji, šiemet buvo kepama kiekvienoje seniūnaitijoje.

Gera šventės dalyvių nuotaika rūpinosi Karolis Šileika, pasisiūlęs pagroti skrabalais, o į šokių ratelį kvietė Daukšaičių kaimo kapela „Ritin Dobil“.

„Ožio diena“ kasmet minima lapkričio 12 d. Senovėje lietuviai šią dieną kviesdavo žiemą. Kad greičiau pasnigtų, piemenys aplink beržą tris kartus apvesdavo baltą ožką. Ši diena, anot etnologų, – rudens palydos, padėka derliaus dievams, kur švenčiama paskutinė rudens šventė, ganymo sezono užbaigimas.

„Ožys Endriejave ne baltas, nes vietinis – Petro Puidoko auginamas dešimtmetis Kamsonas. Jis jau visus aštuonerius metus yra mūsų šventės simbolis“, – pasakojo renginių organizatorė.

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 127 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,