Mano Gargždai



Klaipėdoje jau veikia išmanieji radarai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

„Juokai baigėsi“, – tokią žinutę Viešosios tvarkos skyriaus specialistai siunčia greičiau nei leistina važiuoti mėgstantiems Klaipėdos vairuotojams.

 

Šią savaitę pradėjo veikti nauji išmanieji radarai Mokyklos g. ir Liepų g. ties Svajonės g., dar vienas yra Šiaurės pr.

Kurį laiką naujieji du radarai rinko statistiką apie greitį viršijančius uostamiesčio vairuotojus, tačiau dabar jie jau veikia ir greičio mėgėjai jau sulauks baudų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis sakė, kad naujieji matuokliai per dieną buvo užfiksuojama vidutiniškai po 50 greičio viršijimo atvejų, t. y. apie 1,5 tūkstančio per mėnesį.

„Viskas, juokai baigėsi“, – reaguodamas į socialiniuose tinkluose sklandžiusias kalbas, kad vis dar galima lėkti, nes radarai neveikia, šmaikštavo M. Poimanskis.

„Naujieji radarai yra protingesni už kitus greičio matuoklius, nes jie stebi ne tik greičio viršijimus ar atvejus, kai važiuojama per raudoną šviesą, bet ir techninę apžiūrą, draudimą, ar viešajam transportui skirta A juosta nevažiuoja paprasti lengvieji automobiliai. Be to, iš jo duomenų galime sužinoti ir kiek automobilių pravažiuoja tam tikroje atkarpoje per tam tikrą laiką, pavyzdžiui, analizuojama, kiek ir kokio tipo transporto priemonių pravažiuoja. Galime stebėti srautus“, – aiškino M. Poimanskis.

Dar vienas tokių matuoklių pranašumas - jie gali būti perkelti į bet kurią kitą miesto vietą, nes jiems nereikia specialių stovų. Tad jeigu bus poreikis skirti daugiau dėmesio kitoms judrioms vietoms, matuokliai gali būti perkabinti.

Per devynis šių metų mėnesius už administracinės teisės pažeidimus surinkta 287 tūkst. 224 Eur. baudų. Jos skirtos tiek už matuoklių, tiek už Viešosios tvarkos skyriaus specialistų užfiksuotus pažeidimus.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,