Mano Gargždai



Paskutinėse moksleivių kvadrato kovose – vėžaitiškių pergalė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nugalėtojai. Z. Bitino nuotr. Nugalėtojai. Z. Bitino nuotr.

Lapkričio 27 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2008 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių kvadrato varžybos.

 

Jose norą dalyvauti pareiškė penkios komandos, tai moksleiviai iš Dovilų, Kretingalės, Vėžaičių ir Endriejavo pagrindinių mokyklų bei Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro.

Tradiciškai buvo atidarymo ceremonija, kur žaidėjams sėkmės linkėjo Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Baliutavičienė. Vėl vyko tradicinis vyr. teisėjo Valento Marcinkevičiaus taisyklių aiškinimas. Vyravo šventinė nuotaika, buvo pakili aplinka. Po to prasidėjo varžybos.

Komandos kovojo ratų sistema visos su visomis. Jau po pirmojo turo paaiškėjo pagrindiniai pretendentai į pirmąją vietą – tai Vėžaičių ir Dovilų pagrindinių mokyklų kvadratininkai. Po antrojo turo nedaug kas pasikeitė. Gal tik tiek, kad vėžaitiškiams bandė „įkąsti“ Slengių moksleiviai, viename kėlinyje prieš juos iškovodami pergalę.

Trečiame ture burtai lėmė susitikti pagrindiniams pretendentams – Vėžaičiams ir Dovilams – tarpusavyje. Aikštės šeimininkai rungtynes pradėjo labai susikaupę, iškart įgijo persvarą ir nepaliko savo „amžiniems konkurentams“ jokių vilčių iškovoti pergalę. Vėžaičių pagrindinės mokyklos kvadratininkai, iki varžybų pabaigos likus net keturioms rungtynėms, užsitikrino pirmąją vietą. Dar po dviejų rungtynių, kai Dovilai įveikė Slengius, tapo aiški ir antroji vieta. Ji atiteko Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviams.

Beliko išsidalinti vietas tik apatinėje lentelės dalyje. O tiksliau, išsiaiškinti trečios–ketvirtos vietų likimą. Mat, priešpaskutinėse rungtynėse su varžybų nugalėtojais Endriejavui net pergalė nesuteikė galimybių pakilti iš paskutinės vietos – dalybų atveju jie buvo jau pralaimėję pagrindiniams savo konkurentams dėl trečios vietos – Slengiams ir Endriejavui.

Taigi, paskutinis varžybų mūšis tarp rajono kaimynų – Slengių ir Kretingalės – tapo šios dienos labiausiai įtemptu maču. Pirmąjį kėlinį laimėjo slengiškiai, rezultatu 8:4. Antrame kėlinyje priekyje jau Kretingalė – 8:5. Trečiasis kėlinys – vėl lydimas triukšmo ir įtampos. Likus minutei dar buvo lygu. Bet kretingališkiai sugebėjo perimti iniciatyvą, rungtynių pabaigoje iškirsti 3 varžovų žaidėjus ir nugalėti rezultatu 7:4, tuo pačiu laimėti mačą 2:1 bei užsitikrinti trečiąją vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo šie Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai: Deividas Kapočius (kapitonas), Rokas Jakutis, Emilis Laurinaitis, Matas Stončius, Matas Martinkus, Mantilė Jokužaitė, Ugnė Kojelytė, Marija Pakalniškytė, Vėjūnė Ruškytė ir Dilmija Samaliutė. Moksleivius varžyboms parengė mokytoja Ligita Šarūnienė.

Jau šį savaitgalį vėžaitiškių laukia zoninės varžybos Šilalės rajone.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,