Mano Gargždai



Gargždiškiai laukė Vasario 16-osios minėjimo ir... nesulaukė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sekmadienį vykusi pilietinė akcija nesudomino nei gargždiškių, nei valdžios atstovų. S. Gulbino nuotr. Sekmadienį vykusi pilietinė akcija nesudomino nei gargždiškių, nei valdžios atstovų. S. Gulbino nuotr.

Šį savaitgalį visi rajono miesteliai ūžė nuo renginių gausos Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga. Tačiau ne visus juos gyventojai įvertino teigiamai. Gargžduose sekmadienį vykusio renginio gargždiškiai visai nesuprato – nei kada jis prasidėjo, nei kada baigėsi.

 

Vasario 16-oji Gargžduose buvo pradėta švęsti jau šeštadienį. Tądien Gargždų kultūros centre buvo galima pamatyti „Atviro rato“ spektaklį „Lietaus žemė“.

Sekmadienį Gargždų miesto aikštėse buvo organizuojama pilietinė akcija: Lietuva – „Lietaus žemė“.

Tačiau po miestą laksčiusius ir praeiviams gėles dovanojusius mimus gargždiškiai įvertino dviprasmiškai. Negausiai susirinkę žmonės šnibždėjosi nesuprantantys, ar čia – jau visas renginys. Kiti pasigedo valdžios atstovų sveikinimų.

Tiesa, pastarieji šventėje taip pat dalyvavo vangiai – ji sudomino Klaipėdos rajono savivaldybės merą Vaclovą Dačkauską, kelis Tarybos narius.

Akcijoje dalyvavęs Tarybos narys Algirdas Liaudanskis tvirtino, kad žmonės nelabai suprato, kam buvo dalinamos gėlės ir ant automobilių langų barstomi žiedlapiai.

„Tokiai dienai reikėjo minėjimo. Renginiai vyko Veiviržėnuose, Agluonėnuose ir kitur. Veiviržėnuose jaunimas apskritai puikų renginį surengė ir himną sugiedojo. Reikėjo ir čia kažko iškilmingesnio“, – teigė A. Liaudanskis.

Kiti Tarybos nariai Vasario 16-ąją minėjo savaip. Jonas Dromantas teigė tądien buvęs Vilniuje, dalyvavęs koncertuose ir panašiai.

Paklaustas, ar dalyvavo Valstybės atkūrimo dienos renginiuose, Kęstutis Cirtautas sakė, kad tam sutrukdė asmeniniai reikalai.

„Rūpinausi šeima. Kartais gyvenimas pats viską sudėlioja“, – kalbėjo K. Cirtautas ir pridūrė, jog Valstybės dieną reikia minėti kasdien.

Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė sutiko, kad pilietinė akcija pavyko ne taip, kaip tikėtasi.

„Sirgo režisierė, be to, mano komanda yra nauja. Nepavyko akcijos surengti taip, kaip tikėjomės. Gal negerai, kad pasirinkome daug aikščių. Galvojome pasirinkti vieną, tačiau afišos jau buvo atspausdintos. Iš klaidų mokomės“, – prisipažino B. Oželienė.

Direktorė tvirtino, kad dėl nesėkmės yra skaudu bei kad kitą kartą šventė bus organizuojama kitaip.

„Gal čia yra ir mano kaltės. Su darbuotojais viską aptarsime, diskutuosime. Norėjome, kad ir spektaklis vyktų sekmadienį, tačiau pasirodęs kolektyvas negalėjo tądien atvykti. Kita vertus, manėme, kad gal spektaklis šeštadienį sudomins daugiau jaunimo, nes ne daug jų sekmadienio rytais eina į Mišias. Tačiau negaliu pasakyti, kad tai pasiteisino – publika buvo brandi“, – kalbėjo B. Oželienė.

 

Vasario 16-ąją vykusios pilietinės akcijos akimirkos Stasio Gulbino nuotraukų galerijoje:

3 komentarai

  • Gaila, kad tokia šventine proga kai kurie nemoka pasidžiaugti. Mano nuomone, pagaliau kažkas pasistengė ir valstybei svarbią datą Gargžduose paminėjo originaliai. Jei prisimenate, tai net jos ekscelencija prezidentė D.Grybauskaitė kvietė visus Vasario 16-ąją švęsti kitaip. Kam reikalingos tos kalbos salėse? Kiekvieną kartą tas pats per tą patį, tarsi mes nežinome kokia svarbi ši datą ir kiek metų sukanka nuo Vasario 16-osios akto paskelbimo. Mano pozicija visiškai sutinka su organizatorių įgyvendintomis idėjomis (jeigu jas teisingai supratau). Užteks politikuoti užsidarius kabinetuose ir salėse, išeikite į miestą, susitikite su žmonėmis. Kaip tik šiemet tai ir įvyko. Nei vienas kalbėtojas savo žodžiais, nesugebėtų taip įsiskverbti į žmogų ir paliesti jo jautriausias sielos stygas, kaip tai padarė spektaklis "Lietaus žemė". Bravo spektaklio režisieriui. Bravo jauniesiems aktoriams. Šie žmonės taip pat įrodė, kad apie svarbius, skaudžius bei džiugius dalykus galima kalbėti kitokia forma, o ne tradiciniu spektakliu. Bravo ir tiems, kas pakvietė šią trupę.
    Pati akcija buvo labai netikėta ir maloniai nustebino. Išėjus pakilios nuotaikos iš bažnyčios pasitikę mimai su gėlėmis pratęsė šventinę nuotaiką, kuri, manau, buvo užvaldžiusi kiekvieną pilietį. Pasižiūrėkite į nuotraukas, žmonės jose šypsosi, vadinasi ne man vienam ši akcija buvo maloni.
    Gerbiamieji organizatoriai, linkiu Jums ir toliau stebinti mus savo originaliais, taikliais ir jaudinančiais pasirodymais.

    Pranešti Vietinis Antradienis, 2014 vasario 18 12:56 Komentaro nuoroda
  • Kiek žmonių, tiek ir nuomonių ;) Man atrodo, buvo graži, originali, lietuviškai spalvinga akcija. Kodėl būtinai minėjimas turi būti toks ir ne kitoks? Kodėl būtinai reikalinga ta sausa beletristika ir visiems įgrisusios kalbos? Argi ne įdomiau netradiciškai, naujai ir kitaip paminėti Valstybės gimtadienį? Būkime atviresni naujoms idėjoms, geranoriškesni vieni kitiems, juk visi mylime Lietuvą, tai negi dabar smukdysime jaunus, nuoširdžiai dirbančius žmones vien todėl, kad kažkas kažkam nepatiko, kažkas kažko nesuprato...
    Sėkmės dirbančioms ir kuriančioms Gargždų kultūros centro merginoms jų nelengvame, bet prasmingame darbe ;) Ačiū, kad esate ir kad mums gyvenimą dovanojate kaip šventę ;)

    Pranešti Patriotas Antradienis, 2014 vasario 18 11:45 Komentaro nuoroda
  • Regina, o kokia partijai priklausote jus?

    Pranešti Bambalinis Pirmadienis, 2014 vasario 17 20:31 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 457 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,