Mano Gargždai



Savaitės eismo įvykiai: žuvo 3 žmonės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: per savaitę (sausio 18–24 d.), penktadienį–ketvirtadienį, šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 46 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai (2 moterys, 1 vyras), jų amžiaus vidurkis – 44-eri metai. Žuvo 64 metų vyras, važiavęs dviračiu (tamsiuoju paros metu), 21-erių automobilio vairuotoja ir 46 metų keleivė.

 

Sužeisti 63 žmonės, iš jų – 6 nepilnamečiai (4 keleiviai ir 2 pėstieji, 1 jų – pėsčiųjų perėjoje). Tarp nukentėjusiųjų: 38 vairuotojai, 19 keleivių, 6 pėstieji.

Neblaivių vairuotojų sukeltų eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, neužregistruota.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 1 eismo įvykiu mažiau, žmonių žuvo 1 daugiau, sužeista 2 daugiau.

 

Eismo įvykiai, kuriuose žuvo žmonės:

Sausio 18 d. – žuvo 1 žmogus (dviračio vairuotojas).

Apie 7.45 val. Joniškio rajone, Kemsių kaime, kelyje Joniškis–Žagarė–Naujoji Akmenė, esant šlapiai kelio dangai, tiesiame ruože, 65 metų vyro vairuojamas vairuojamas krovininis automobilis „Volvo FE62R“ (šiukšliavežė), kliudė ir mirtinai sužalojo ta pačia kryptimi, važiuojamąja kelio dalimi dviračiu važiavusį žmogų. 64 metų vyras vilkėjo ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, prie dviračio stipinų buvo pritvirtinti atšvaitai, priekyje ir gale, nors ir buvo žibintai, bet jie neįjungti.

Sausio 20 d. – žuvo 2 žmonės (vairuotoja ir keleivė).

Apie 12.55 val. Kėdainių rajone, Būdų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai („Via Baltica“ ruože), automobilis „Peugeot 406“ lenkimo metu, grįžtant į savo eismo juostą slidžiame kelyje (ir sningant) buvo sumėtytas, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir tiesiame ruože susidūrė su automobiliu „Mercedes-Benz Vito 112“, vairuojamu 51 metų Estijos Respublikos piliečio. Per eismo įvykį žuvo „Peugeot“ vairavusi 21 metų mergina ir antrojo automobilio 46-erių keleivė, Estijos pilietė. Šio automobilio vairuotojas dėl sužeidimų išvežtas į Kauno klinikas.

 

Pagrindinės 5 savaitės eismo įvykių priežastys (pirminiais duomenimis):

Reikalavimo duoti kelią važiavimo pirmenybę sankryžoje turinčiai transporto priemonei nevykdymas, susidūrimai sukant į kairę – 13 atvejų.

Saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas, nuvažiavimas nuo kelio – 9 atvejai.

Saugaus atstumo nesilaikymas (atsitrenkimas į priekyje važiuojančią transporto priemonę) – 5 atvejai.

Saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą – 4 atvejai.

Vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas – 3 atvejai.

Šiais metais (iki sausio 24 d. imtinai) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 17 žmonių, t. y. Tiek pat, kiek pernai per tą patį laikotarpį. Žuvo 7 vairuotojai, 5 keleiviai, 4 pėstieji (pėsčiųjų perėjose Panevėžyje, Klaipėdoje, Vilniuje ir Jonavoje) ir 1 dviračio vairuotojas. Tarp žuvusiųjų – 2 nepilnamečiai (keleiviai).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 352 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,