Mano Gargždai



Klaipėdos paplūdimiai jau ruošiami naujam sezonui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šiemet įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai“ visiems pasiruošimo sezonui darbams, turint omenyje smėlio valymą, tualetų, aplinkos ir ne tik paplūdimių tvarkymą, numatoma skirti 790 tūkst. eurų.

 

Pasiruošti sezonui kasmet skiriama panaši suma, žinoma, atsižvelgiant į tai, kas konkrečiai daroma. Pavyzdžiui, užpernai bendrovė įsigijo smėlio valymo mašiną, turi jau daugiau traktorių, tai tam pinigų šiemet jau nereikia.

Sezono metu „Klaipėdos paplūdimiai“ į darbą priima 113 žmonių, įskaitant ir gelbėtojus. Dirba ir 22 etatiniai darbuotojai.

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas sako, kad sezonui ruošiamasi ir žiemą, o pastarosiomis dienomis jau pradedami darbai ir lauke.

Konkurso tvarka pasirinkus rangovus šiuo metu Giruliuose remontuojamas tualetas, Pirmojoje Melnragėje Kopų g. 1 jau suremontuotas. Savo jėgomis remontuojamos kai kurios persirengimo kabinos. Samdomi darbuotojai įrengs naujus namelius gelbėtojams, o senieji bus atnaujinti savo jėgomis. Pirmojoje, Antrojoje Melnragėse ir Smiltynėje pastatytos laipiojimo piramidės vaikams.

Bendrovė valo visą teritoriją Smiltynėje nuo Naujosios perkėlos iki pat Lietuvos jūrų muziejaus. Tas pats daroma ir Melnragėje nuo Šiaurinio molo iki Girulių pabaigos. Valomos ir stovėjimo aikštelės, ir konteineriniai bei stacionarūs tualetai, gręžiniai, laiptai, takai. Taigi darbų netrūksta. Pasak V. Urbono, anksčiau, kai būdavo viešieji darbai, sulaukdavo nemenkos pagalbos.

Jau ketveri metai, kai bendrovei priskirtos papildomos valymo funkcijos, anksčiau ji buvo gelbėjimo tarnyba.

„Iš politikų girdime, kad tai pasiteisino. Anksčiau paslaugos būdavo perkamos. Dabar po audros mes patys tvarkomės. Šiemet esame labai patenkinti, kad nebuvo pavasarinių audrų. Mes dar administruojame ir Danės upę. Rūpinamės, kad būtų įteisinta laivyba ne tik iki tiltų, bet ir iki pat Klaipėdos ribų. Turime tos veiklos nemažai“, – kalbėjo V. Urbonas.

Smėlis pliažuose bus valomas prieš pat sezoną, o jo metu, remiantis paplūdimio higienos normomis, turi būti valomas ne rečiau kaip kas savaitę, išpurenamas 10 cm sluoksnis. Smėlis purenamas ne vien dėl šiukšlių, bet kad nesiveistų bakterijos.

 

Paplūdimiai gražėja

Klaipėdos paplūdimius atnaujinti pradėta prieš kelerius metus. Atsirado stebėjimo aikštelės ant kopų viršaus Melnragėse ir Giruliuose. V. Urbono teigimu, jos tikrai pasiteisino, nors būta ir neigiamų nuomonių, triukšmo, skundų. Antrojoje Melnragėje ir Smiltynėje įrengtos muzikinės aikštelės su atpalaiduojančia muzika, kuri nuolatos keičiama.

Pastatytos išmaniosios daugiafunkcės stotelės su saulės baterijomis Smiltynėje, neįgaliųjų pliaže. Todėl galima naudotis internetu, pasikrauti mobilųjį telefoną, prisipūsti dviračių padangas, netgi išsikviesti gelbėtoją, kuris pristatys neįgaliųjų vežimėlį, skirtą plaukioti.

Pasak V. Urbono, norima neįgaliuosius integruoti, kad jie galėtų patekti į visus paplūdimius: „Neįgaliųjų pliažo Smiltynėje pavadinimas, mūsų požiūriu, nėra tinkamas. Kėlėme šitą klausimą, gal naujoji Taryba apie tai pagalvos. Mes visur, kur galima, darome įvažas ir nuovažas neįgaliesiems. Pirmojoje Melnragėje jau pasikeitė kranto reljefas, šiemet reikia perdaryti privažiavimą neįgaliesiems. Jau ruošiamės tai daryti, susipirkome medieną. Antrojoje Melnragėje vaikams norime įrengti fontanėlius, treniruoklių pristatėme. Stengiamės, kad žmonės turėtų, ką veikti pliažuose ir blogesniu oru.“

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 564 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,