Mano Gargždai



Plikiuose – bibliotekininkų metodinis renginys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Renginio dalyvių nuotr. Renginio dalyvių nuotr.

Kaip kasmet visi laukiame atbundančios gamtos, kuri nusidažo ryškesnėmis spalvomis, taip laukiame ir šilto susitikimo su rajono mokyklų bibliotekininkų būreliu.

 

Gegužės 8-ąją, paminėdami 2019 Žemaitijos metus, į Plikių Ievos Labutytės pagrindinę mokyklą atvyko Klaipėdos rajono švietimo skyriaus specialistė Rasa Žvaginienė ir rajono mokyklų bibliotekininkės. Mielai svečiais rūpinosi mokyklos bibliotekininkės Tatjana Zaksienė ir Vitalija Vilkaitė.

Svečius nuotaikingai pasitiko gyva žemaičių kalba, linksmai į taktą lingavę ne tik šeštos klasės mokiniai, bet ir susirinkę svečiai. Prisimindami žemaičių tarmę, draugiškai užtraukėme žemaitiškas sutartines ir sušokome žemaitišką polką. Gerbiamus svečius supažindinusi su mokyklos aplinka, puoselėjamais darbais, pasidomėti ir tautodailės darbais, pasidalinti gerąja patirtimi šiltai pakvietė bibliotekininkė Tatjana Zaksienė.

Kaip tarėme, taip ir pavyko, tad bibliotekininkų būrys sugužėjo į aktų salę, kad pasigėrėtų matomu reginiu, kuomet Plikių šaunieji šeštokai, ką tik sugrįžę iš Ukrainos teatro festivalio, parsivežę antrąją vietą, suvaidino žymųjį spektaklį „Pelėnė“. Pagrindinė iniciatorė, spektaklio režisierė, rusų kalbos mokytoja Natalija Lytovchenko subūrė pagrindinius veikėjus trumpam vaidinimui, o suaugusiuosius nejučia nugramzdino į vaikystės pasakų laikus ir privertė susimąstyti, kaip išdidžiai skamba rusų kalba vaikų lūpose.

Pasidalinę vieni su kitais neišdildomais įspūdžiais, tikėtina, sukūrėme pakylėtą nuotaiką visai dienai. Ir lai skamba dainos mūsų ausyse, ir lai tyras žmonių bendravimas sušildo mus savo šiluma.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,