Mano Gargždai



Sporto mokyklos krepšininkai dalyvavo tarptautiniame turnyre

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų sporto mokyklos nuotr. Gargždų sporto mokyklos nuotr.

Gargždų sporto mokyklos krepšininkai dalyvavo įvairaus amžiaus grupių Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (LMKL) B diviziono čempionate.

 

Geriausiai jame sekėsi U13 (gim. 2006 m.) ir U14 (gim. 2005 m.) krepšininkams. Šių berniukų treneris Rimantas Mikalauskas gavo pakvietimą dalyvauti ir tarptautiniame turnyre Taline „Tallinn Nord Cup“ 2019 m. gegužės 16–19 d. Panašiame turnyre Estijoje dalyvauta tik 2012 m.

Dalis lėšų buvo gauta iš Klaipėdos rajono savivaldybės tarptautinių projektų programos. Prie šios išvykos nemažai prisidėjo ir patys tėveliai.

Pirmose rungtynėse Gargždų SM komanda susitiko su Talino „Viimsi“ krepšininkais. Po atkaklios kovos pralaimėta rezultatu 37:44. Kitose rungtynėse nusileista Talino T. Soko krepšinio akademijai rezultatu 51:59. Po to sekė trys pergalės prieš Baltarusijos BC Barisfen (71:21), prieš Sankt Peterburgo „Centralnają“ (58:24) ir prieš Suomijos Lahti (58:30). Nors ir labai Gargždų krepšininkai stengėsi, bet prizinės vietos šį kartą jiems nepavyko laimėti. Turnyro naudingiausio žaidėjo prizu buvo apdovanotas Arminas Jokubaitis.

2005 m. ir 2006 m. gim. krepšinio komandos yra dalyvavusios ir tarptautiniame krepšinio turnyre „Marupės taurė“ (2016 m., 2018 m.).

Gargždų SM krepšininkai šiame turnyre nors ir netapo prizininkais, bet liko sužavėti Talino miestu, patyrė daug gerų emocijų, užmezgė draugiškus ryšius su kitomis krepšinio komandomis. Tokie turnyrai labai reikalingi, nes tarptautinės išvykos didina vaikų motyvaciją, jie pamato kaip žaidžia kiti, įgyjama varžybinės patirties. Sunkumai bei kitų komandų žaidimo stebėjimas tampa puikiomis pamokomis, kurios padeda tobulėti.

Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei ir ugdytinių tėveliams už galimybę vaikams sudalyvauti tarptautiniame krepšinio turnyre Taline.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,