Mano Gargždai



Maudynėms rekomenduoja rinktis ištirtus vandens telkinius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Užplūdus karščiams daugelis ieško vandens telkinio, kur būtų galima atsigaivinti. Visgi specialistai rekomenduoja maudytis oficialiai įteisintuose paplūdimiuose arba bent jau ten, kur reguliariai tiriama vandens kokybė.

 

Daugelis šiemet džiaugiasi gana anksti prasidėjusiu maudymosi sezonu Baltijos jūroje, tačiau nemaža dalis ieško kitų vietų, kur būtų galima išsimaudyti. Tad besipliuškenančių žmonių ar net jų augintinių dabar pilna kone kiekviename ežerėlyje, upėje ar karjere.

„Asmeniškai aš nerizikuočiau ir nesimaudyčiau tokiame telkinyje, kur neprateka vanduo. Ypač jei ten pliuškenasi minia žmonių. Jei žmogaus imuninė sistema jautresnė, gresia ir odos ligos, ir žarnyno infekcijos. Didžiausia rizika patiems mažiausiems ir vyriausiems, kurie nėra tokie atsparūs“, – svarstė Klaipėdos rajono savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Polekauskienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė Vaida Račkauskienė informavo, kad rajone nėra nė vienos oficialiai įteisintos maudyklės ar paplūdimio.

„Tiesiog yra tam tikri reikalavimai, pavyzdžiui, kad budėtų gelbėtojas, būtų gėlo vandens nusiprausti ir t. t.“, – kodėl nė viena rajone esanti maudykla nėra įteisinta, paaiškino specialistė.

Tačiau, pasak jos, yra rengiama galimybių studija, kur ir turėtų būti pasiūlyta, kurias maudykles ar paplūdimius reikėtų įteisinti ir kiek tai kainuotų rajono Savivaldybei.

Kol kas, 6 rajone esančiose labiausiai žmonių pamėgtose maudyklėse tiriama vandens kokybė.

„Tiriame vandens kokybę Baltijos jūroje ties Karkle, Minijos upėje ties Gargždais ir ties Priekule, Kapstato ežere, taip pat Gargždų ir Dovilų I karjeruose. Šiemet tyrimai buvo atlikti du kartus  gegužės 21 ir birželio 4 dienomis. Abu kartus buvo patvirtinta, kad visose išvardytose maudyklėse vandens kokybė atitiko higienos normas“, – pasakojo V. Račkauskienė.

Ši informacija skelbiama ir rajono interneto svetainėje.

„Praėjusiais metais karštuoju periodu atlikus tyrimus paaiškėjo, kad vanduo Kapstato ežere nebeatitiko higienos normų. Tačiau, kai tik orai atvėso, vėl viskas susitvarkė“, – sekti informaciją rekomendavo specialistė.

Ji taip pat rekomendavo žmonėms maudynėms rinktis bent jau tas vietas, kur vykdomi vandens tyrimai.

„Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki vakar informavo, kad birželio 3 d. buvo tirtas Baltijos jūros vanduo uostamiesčio paplūdimiuose. Vandens kokybė atitiko higienos normas, tad klaipėdiečiai kol kas gali drąsiai gaivintis jūroje.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 444 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,