Mano Gargždai



Klaipėdos rajone – didžiausias uždaras kartingų centras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„MėmelGP“ nuotr. „MėmelGP“ nuotr.

Prieš tris metus Klaipėdos rajone, Mickuose, įkurtas kartodromas „MėmelGP“ – šiuo metu didžiausias uždaras kartodromas visoje Žemaitijoje. Naujai nuklota, dviejų skirtingų dangų ir net 650 m ilgio trasa, dalis kurios yra pilnai dengta ir veikia bet kokiu oru visus metus, 19 vokiškų „RiMO“ kartingų, moderni laikų sekimo ir ataskaitų sistema, atskira patalpa švenčių organizavimui, šaudymo ir lenktynių simuliatoriai – tai tik dalis to, ką šiandien visiems sporto ir adrenalino mėgėjams Klaipėdos rajone siūlo „MėmelGP“ kartodromas.

 

Paklaustas, kaip per tris metus iš „plyname lauke“ įkurtos 250 m ilgio trasos pavyko užaugti iki didžiausio Žemaitijoje uždaro kartingų centro, jo įkūrėjas Gintaras Lukošius atsakė, jog tai – ilgai puoselėta svajonė.

„Norėjome suteikti galimybę Klaipėdos mieto ir rajono gyventojams pilnavertiškai mėgautis kartingų sportu, leisti laisvalaikį aktyviai bei turiningai. Per tokį, palyginti, trumpą laiko tarpą pasiekti esamų rezultatų leido mūsų vizija – tapti didžiausiu ir patraukliausiu kartodromu regione, lygiuotis į geriausius Europos kartodromus, jų paslaugas, atmosferą bei aptarnavimo kokybę. Siekiant šito buvo įdėta daug pastangų ir darbo, kuris vyko nenutrūkstamai ir nepriklausomai nuo oro sąlygų ar metų laiko“, – sakė G. Lukošius.

„MėmelGP“ įkūrėjas atskleidė, kad aplankė daugiau kaip 20 didžiųjų Europos ir Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalių kartodromų, semdamasis patirties iš kolegų sprendimų, užmegzdamas ryšius su įrangos bei kartingų tiekėjais, asmeniškai kruopščiai gilinęsis į visus šios veiklos niuansus.

Pasidomėjus, ką „MėmelGP“ gali pasiūlyti išskirtinio, G. Lukošius išskyrė dvi pagrindines kartodromo vertybių grupes – materialinę ir nematerialinę. Materialinės vertybės yra tai, kas lengvai apčiuopiama ir visų suprantama – bet kokiu oru, visus metus veikianti 650 m naujai nuklota trasa, 19 vokiškų „RiMO“ kartingų, poilsio ir gerbėjų zonos virš trasos bei naujai įkurti šaudymo ir lenktynių simuliatoriai.

„Taip pat, be šito, kartodromo lankytojams mes siūlome ir „nematerialines“ vertybes – dėmesį kiekvienam klientui, saugumą trasoje, malonų ir šiltą bendravimą. Visa tai mums taip pat labai svarbu“, – savo mintimis dalinosi G. Lukošius.

 

Vizija – tapti didžiausiu ir patraukliausiu kartodromu regione, lygiuotis į geriausius Europos kartodromus. „MėmelGP“ nuotr.

 

Paklaustas, ar pramoginis pasivažinėjimas kartingais yra saugus laiko leidimas, ypač vairuoti patirties neturintiems asmenims ir vaikams, G. Lukošius teigė, jog saugumas šio klausimu priklauso nuo trijų faktorių, iš kurių du pilnai kontroliuojami kartodromo personalo.

„Pirmiausia, saugumas trasoje priklauso nuo trasos infrastruktūros ir personalo pasiruošimo. Visų antra, kartingų kokybės ir techninės būklės. Taip pat svarbūs ir pačio vairuojančio asmens veiksmai. Pirmus du veiksnius pilnai kontroliuojame mes, tuo tarpu, trečias veiksnys – asmens elgesys trasoje – priklauso tik nuo jo pačio. Siekiant dalinai sumažinti šio veiksnio riziką, prieš kiekvieną važiavimą lenktynininkams-mėgėjams vedamas būtinasis išsamus instruktažas, yra galimybė nemokamai naudotis ne tik šalmais, bet ir kaklo apsauga kartu su sėdynių paminkštinimu. Taip pat turime įsidiegę sistemą, leidžiančią nuotoliniu būdu sumažinti kartingo galią arba visiškai sustabdyti visus arba pasirinktą vieną kartingą“ – išsamiai paaiškino G. Lukošius.

Pasidomėjus, kokie yra reikalavimai norint vairuoti pramoginį kartingą, „MėmelGP“ įkūrėjas sakė, kad įprastą kartingą gali vairuoti bet kuris asmuo nuo 135 cm ūgio. Tačiau „MėmelGP“ nepamiršo ir mažesniųjų greičio mėgėjų – specialiai jiems turimi du atskiri kartingai, leidžiantys vairavimo įgūdžius lavinti mažiesiems, jau nuo 110 cm ūgio lenktynininkams. Papildomai „MėmelGP“ kartodromas organizuoja vaikų mokyklėlę, kur vaikai ir paaugliai mokomi įveikti posūkius teisingomis trajektorijomis, lavinami gebėjimai pažinti ir perprasti trasą, nebijoti greičio ir mokėti jį suvaldyti bei dar daug kitų smulkių gudrybių, padėsiančių važiuojant kartingais ne tik jausti malonumą, bet ir pasiekti tam tikrų asmeninių rezultatų.

Siekiant išplėsti teikiamų paslaugų spektrą, kartodrome visai neseniai paleisti šaudymo ir lenktynių simuliatoriai. Pradėjęs veikti naujos kartos šaudymo simuliatorius leidžia ne tik pasitikrinti taiklumą pavieniui arba vienu metu grupėje iki 4 žmonių, bet ir rimtai mokytis šaudyti į judančius taikinius asmeniškai arba pasinaudojus profesionalaus trenerio pamokomis nepriklausomai nuo oro sąlygų ir amžiaus. Lenktynių simuliatorius yra pramoga daugiau skirta mažiesiems bei paaugliams – valdyti sportinį automobilį, vaizdą matant 6 ir 4 m ekrane, yra tikrai fantastiškas pojūtis. Šiuo metu kartodromo darbuotojai testuoja specialią simuliatoriaus programinę įrangą, kuri, galimai, greitu metu leis ne tik pramogauti, lenktyniaujant pavieniui arba prieš savo bičiulį, tačiau ir treniruotis valdyti sportinį bolidą didžiausių pasaulio sportinių trasų tiksliose kopijose.

 

Kartodrome visai neseniai paleisti šaudymo ir lenktynių simuliatoriai. „MėmelGP“ nuotr.

 

Per palyginti trumpą „MėmelGP“ kartodromo gyvavimo laiką, jį spėjo pamėgti ne tik pavieniai adrenalino mėgėjai, bet ir didesnės organizuotos kompanijos – bernvakariai ir mergvakariai, gimtadienių šventės ir įmonių vakarėliai jau tapo neatsiejama kartodromo kasdienybe. Atskira patalpa šventėms ir bendra gerbėjų zona virš trasos leidžia turiningai ir įdomiai leisti laiką ruošiantis važiavimui arba švenčiant asmenines pergales važiavimui pasibaigus.

Paklausus, kokie yra artimiausi kartodromo planai, jo įkūrėjas G. Lukošius nebuvo linkęs atskleisti konkrečių detalių, tačiau buvo patikinta, jog minčių yra daug. „MėmelGP“ artimiausiu metu tikrai nesustos maloniai stebinti savo klientų naujovėmis. Pabrėžiama, kad kartingų centro vizija išliks nepakitusi – leisti pilnavertiškai mėgautis kartingų sportu bei laisvalaikį leisti aktyviai bei turiningai.

 

Reklama

 

„MėmelGP“ nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,