Mano Gargždai



Rugsėjo 2-ąją alkoholiu neprekiaus tik vienas prekybos centras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo 1–ąją dieną galioja ne vieneri metai. Vis dėlto ne visada Mokslo ir žinių diena švenčiama būtent tą dieną. Šiemet rugsėjo 1 diena – sekmadienis. Vadinasi, kai kurios mokslo įstaigos mokslo metus pradės pirmadienį, rugsėjo 2–ąją dieną. Tik vienas prekybos tinklas nusprendė ir šią dieną neparduoti alkoholinių gėrimų.

 

Draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo 1–ąją buvo skirtas tam, kad Mokslo ir žinių diena būtų pasitinkama blaiviai. Tačiau, yra ne kartą pasitaikę, kai ši šventė perkeliama į rugsėjo 2–ąją ar 3–ąją dieną. Tuomet prekybos tinklai gali patys priimti sprendimą, ar prekiauti alkoholiniais gėrimais.

 

„Iki“, „Rimi“, „Maxima“ ir „Norfa“ – vieningos pozicijos

„Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė tvirtina, kad bus laikomasi įstatymų. Tai reiškia, kad rugsėjo 1–ąją prekyba draudžiama, o rugsėjo 2–ąją, gėrimai bus parduodami.

„Rugsėjo 2 d. alkoholiniai gėrimai mūsų prekybos tinkle bus parduodami pagal šalyje galiojančius teisės aktų reikalavimus, t. y. asmenims nuo 20 metų. Į alkoholio pardavimo tvarką žiūrime ypač atsakingai, todėl kasoje dirbantys darbuotojai, kilus abejonėms dėl perkančiojo amžiaus, visuomet paprašo pateikti tapatybę ir amžių patvirtinantį dokumentą. Jo neturint ar atsisakius pateikti, alkoholiniai gėrimai nėra parduodami“, – komentuoja B. Čaikauskaitė.

Tokios pat pozicijos laikosi ir prekybos tinklai „Rimi“ bei „Maxima“.

„Prekyba alkoholiu mūsų prekybos tinkle yra organizuojama laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų, o Alkoholio kontrolės įstatymas draudžia prekiauti alkoholiu konkrečią kalendorinę dieną – rugsėjo 1–ąją. Tuo tarpu rugsėjo 2 d. mes kaip įprastai užtikrinsime, kad alkoholiniai gėrimai būtų parduodami tik asmenims nuo 20 metų“, – komentuoja „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

„Laikydamiesi visų galiojančių teisės aktų, rugsėjo 2 d., pirmadienį, alkoholiniais gėrimais prekiausime, užtikrindami, jog, kaip numato įstatymas, alkoholiniai gėrimai būtų neparduodami asmenims, jaunesniems nei 20 metų“, – nurodė „Maximos“ atstovė ryšiams su visuomene Rima Aukštuolytė.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis taip pat nurodė, kad rugsėjo 2 d. alkoholiniai gėrimai bus parduodami pagal šalyje galiojančius teisės aktų reikalavimus.

 

„Lidl“ priėmė kitokį sprendimą

„Lidl“ Komunikacijos vadovas Valdas Lopeta nurodė, kad prekybos tinklas laikysis dar pernai metais pasirinktos pozicijos. Tai yra, neprekiauti alkoholiu būtent tą dieną, kuomet švenčiama Mokslo metų pradžia.

„Pernai, kai mokslo metų pradžios šventė buvo perkelta iš rugsėjo 1–osios (šeštadienio) į rugsėjo 3–iąją (pirmadienį), „Lidl“ buvo vienintelis prekybos tinklas, kuris atsižvelgė į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento rekomendacijas ir neprekiavo alkoholiu abi šias dienas. Kadangi šiais metais daugelis Lietuvos mokyklų mokslo metų pradžios šventę turėtų perkelti iš rugsėjo 1–osios (sekmadienio) į rugsėjo 2–ąją (pirmadienį), „Lidl“ nusprendė pakartoti sprendimą neprekiauti alkoholiu abi šias dienas. Manome, kad prekybos alkoholiu ribojimas per mokslo metų pradžios šventę siunčia reikšmingą socialinę žinutę ir yra skirtas ugdyti sąmoningą visuomenę bei priminti, kad žinių siekimas ir alkoholio vartojimas nėra suderinami dalykai. Ribodami alkoholio prekybą rugsėjo 2–ąją, kviečiame šeimas pasitikti mokslo ir žinių šventę blaiviai“, – rašoma prekybos tinklo komentare.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 216 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,