Mano Gargždai



Raimundas Daubaris: „Ar tikrai rinkimų laikotarpis turi būti kova be taisyklių?“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Raimundas Daubaris. Redakcijos archyvo nuotr. Raimundas Daubaris. Redakcijos archyvo nuotr.

Tūlas Klaipėdos rajono gyventojas puikiai suvokia, kad rinkimų metu politiniai konkurentai praranda bet kokias padorumo ribas, dažnai griebiasi melo ir šmeižto kito kandidato atžvilgiu. Gaila, bet jau tampa įprasta, kad ypač opozicijai priklausantys politikai konkuruoja ne politinėmis idėjomis, o purvo pylimu.

 

Pono K.Krivicko atveju, šmeižtas net apmokėtas iš rinkimų kampanijos sąskaitos! Jis panaudojo lėšas ne savo darbų ir idėjų viešinimui, o konkurento juodinimui. Aš tikiuosi, žmonės suvokia, jog investicija į kito žmogaus juodinimą reiškia tik vieną – kad pats neturi idėjų ir minčių, kaip geriau pasirodyti visuomenei! Man taip pat, paskaičius K. Krivicko tekstą, tapo aiškus kitas, mano akimis, blogas dalykas – oponentai nemoka skaityti dokumentų, nesigilina į situaciją, nesuvokia, net kur rasti dokumentus ir kaip juos reikėtų vertinti. Kaip tokie asmenys galėtų dirbti Seime, man taip pat sunkiai suprantama…

Blogos žinios greitai sklinda, jas greičiau visi pamatote, tačiau taip pat visi puikiai žinome, jog melo kojos trumpos. Visą informaciją visada galima patikrinti, be to, yra atsakingos institucijos, kurios gali ištirti. Aš tikiu mūsų visuomenės branda ir gebėjimu atsirinkti. Baigėsi laikai, kuomet kiekvienas melas visuomenės akyse tapdavo tiesa. Žmonės sugeba atskirti pelus nuo grūdų. Tačiau šiandien naudojuosi man suteikta galimybe pateikti informaciją, kad žmonės neabejotų mano skaidrumu ir gerais ketinimais.

K. A. Krivickas suabejojo mano dalyvavimo konkurse aplinkybėmis. Tad privalau paaiškinti, kaip vyko Klaipėdos rajono savivaldybės konkursas į VŠĮ „Gargždų švara” direktoriaus pavaduotojo pareigas. Visų pirma, direktoriaus pavaduotojo etatas buvo patvirtintas maždaug prieš pusantrų metų, tik nebuvo užimtas. Tai nėra tik dabar ir specialiai kažkuriam asmeniui sukurtas etatas. Konkursas paskelbtas oficialiai 2019 gegužės 27 d. Tai padaryta per valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą (aprašo 5 punktas). Skelbimas buvo įkeltas į VšĮ „Gargždų švara” svetainę internete ir buvo aiškiai nurodyta, kur ir kokius dokumentus reikia pateikti. Konkursas įvyko š. m. birželio 26 d. Buvo sudaryta komisija iš Klaipėdos rajono savivaldybės ir VšĮ „Gargždų švara” administracijos darbuotojų. Pagal aprašo 24 punktą, buvo kreiptasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl informacijos apie pretendentą. Gavus atsakymą iš STT, buvo sudaryta darbo sutartis. Pradėjau dirbti liepos 16 d. Mano ankstesnė darbo patirtis ir kompetencija atitiko visus reikalavimus.

Aš puikiai suprantu, kad nuolatinės rietenos, nuolatinis purvo pylimas jau ima varginti žmones. Mūsų valstybei reikia žmonių, kurie gebėtų atsakingai ieškoti sprendimų, gilintųsi į visų žmonių problemas, kurie gerbtų save bei kitus ir galų gale politinius konkurentus gebėtų kritikuoti dalykiškai, dėl jų idėjų, daromų darbų, teikiamų pasiūlymų ir pan., o ne pasitelkę melą bėgiotų ir šauktų, koks jo konkurentas blogas, nes neva kažkas pats neišdrįso, turėdamas visus įrankius ir galias, kreiptis su savo įtarimais į atitinkamas institucijas. Manau, kad toks šmeižikiškas žmonių elgesys rodo, kad valdžia jiems yra tikslas, kurio jie siekia bet kokiomis priemonėmis. Toks pasirinkimas – blogas ir neteisingas visų mūsų atžvilgiu. Valdžia nėra tikslas. Tikslu gali būti tik tie darbai, kuriuos visi kartu galime nuveikti Lietuvai.

Rašyti atsakymą kaltinimams yra visada sudėtingiau, nes jau yra mestas šešėlis, įdėta nemažai pastangų, kad melas sklistų toliau. Tačiau, tikiuosi, kad Jums, gerbiami skaitytojai, situacija tapo aiškesnė ir Jūs drąsiai, dabar neturėdami jokių abejonių, palaikysite rinkimuose mane, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą.

 

Atsakomoji nuomonė į publikaciją „K. Krivickas: kaip „valstiečių“ kandidatas į Seimą R. Daubaris gavo aukštą postą „Gargždų švaroje“ (publikuota 2019 rugpjūčio 9 d.).

Politinė reklama bus apmokėta iš LVŽS rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR13-2019

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 398 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,