Mano Gargždai



Ramūnas Karbauskis: „Mums labai svarbu, kad Gargždai pasirinktų tinkamą kandidatą“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ramūnas Karbauskis. Kandidato nuotr. Ramūnas Karbauskis. Kandidato nuotr.

Praėjusią savaitę kandidato į LR Seimo narius Raimundo Daubario kvietimu, Gargžduose lankėsi ir su rajono gyventojais susitiko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Svečias ne tik pristatė nuveiktus darbus, atsakė į žmonių klausimus, bet ir ragino rinkėjus rugsėjo 8 d. vyksiančiuose rinkimuose balsuoti už drąsiai iššūkius priimantį ir sąžiningai duotus pažadus vykdantį kandidatą – R. Daubarį.

 

Dėkojo rajono žmonėms

Susitikime taip pat dalyvavo ir Seimo narys Dainius Kepenis, Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas bei Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Renginio pradžioje R. Daubaris akcentavo, jog nepaisant to, jog žmonėms labiausiai rūpi ne tušti žodžiai ar skambūs lozungai, o konkretūs ir aiškūs darbai, visgi būtina informuoti apie tai, kas jau nuveikta.

„Kandidatuoju į Seimo narius ne šiaip sau. Kadangi du su puse metų teko padirbėti gerbiamo buvusio Seimo nario, dabartinio Klaipėdos rajono mero, B. Markausko patarėju, situacija tiek rajone, tiek Seime man ganėtinai aiški ir žinoma. Tad esu įsitikinęs, kad rajonui atneščiau nemažai naudos“, – kalbėjo kandidatas.

Anot R. Daubario, vien B. Markausko 2016-aisiais metais tapimas Seimo nariu įnešė į rajoną naujovių, bendro darbo rezultatai parodė, kad galima pakeisti iki tol buvusią situaciją. Vienas iš pavyzdžių – dažnesni šalies aukščiausios valdžios atstovų, ministrų vizitai rajone.

„Šiandien niekas nepaneigs, kad meras, turintis didelį autoritetą bei palaikymą tiek Seime, tiek Vyriausybėje, „grieš pirmuoju smuiku“, nepriklausomai nuo to, kas bus išrinktas į Seimo narius. Nepaisant to, manau, kad jei juo tapčiau aš, kartu galėtume nuveikti dar daugiau gerų ir prasmingų darbų“, – teigė R. Daubaris.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, pirmiausia dėkojo rajono žmonėms už teisingai sprendžiamus Savivaldybės klausimus, atiduotus balsus mero rinkimuose už B. Markauską ir kiek apgailestavo, jog nepavyko B. Markausko išsaugoti žemės ūkio ministro pozicijoje.

„Tai buvo puolimas be pagrindo. Žmogus buvo sumintas ir iš jo išsityčiota be jokios priežasties. Bet mums tuomet neužteko savyje supratimo ir „stuburo“. Dabar jau esame gerokai brandesni“, – sakė R. Karbauskis bei pabrėžė, jog toms savivaldybėms, kuriose merais tapdavo „valstiečiai“, dar nėra tekę nusivilti.

 

„Situacija tiek rajone, tiek Seime man ganėtinai aiški ir žinoma. Tad esu įsitikinęs, kad rajonui atneščiau nemažai naudos“, – sakė R. Daubaris. Kandidato nuotr.

 

Nuveikti darbai – davė rezultatų

Atvykusiems į susitikimą partijos pirmininkas pristatė nuveiktus darbus. Vienas iš tokių – sumažėjęs alkoholio vartojimas šalyje. Pasak R. Karbauskio, akcizų tarifo, taikomo alkoholiui, padidinimas, reklamos uždraudimas bei alkoholinių gėrimų įsigijimo amžiaus cenzo padidinimas davė teigiamų rezultatų, o ypač džiugina tai, kad reikšmingai pagerėjo žmonių sveikatos rodikliai: mažėja alkoholio vartojimo sąlygotų mirčių, apsinuodijimų. Be to, anot svečio, pagaliau Lietuvos žmonės nuėję į vaistinę, už vaistus primoka mažiau. Dauguma vaistų pradėti kompensuoti ne 50 ar 80 procentų, kaip kad buvo anksčiau, o visais 100 procentų, į kompensuojamųjų vaistų sąrašus įtraukti nauji pažangūs onkologijai skirti vaistai. Jie, anksčiau buvę neprieinami Lietuvos gyventojams dėl jų kainos, dabar gelbsti žmonių gyvybes. Pasak jo, šiandien, valstybei kompensuojant daugiau vaistų, o kartu ir reikšmingai sumažinus nekompensuojamųjų vaistų kainas, Lietuvos žmonės per metus sutaupo apie 30 mln. eurų.

„Jeigu mes kažką panašaus galėtume padaryti su prekyba maisto produktais – padarytume, bet negalime. Europos Sąjunga draudžia reguliuoti maisto produktų antkainį, tad vienintelis būdas, kaip galime sumažinti maisto produktų kainas – tai konkurencija“, – teigė R. Karbauskis.

Taip pat valdančiųjų lyderis pažadėjo, jog kitais metais šalyje bus įvestas nemokamas aukštasis mokslas, o pasisakydamas apie kaimo vietovių mokyklas, pažymėjo, kad jungtinėse klasėse jungtinės pamokos galėtų vykti tik dėstant tokius bendruosius dalykus, kaip dailė, muzika ar kūno kultūra, tačiau ne matematiką ar lietuvių kalbą ir pan. Taip pat, anot R. Karbauskio, dėl mokyklų uždarymo turėtų spręsti patys tėvai bei bendruomenė.

„Mokykla užsidaro tada, kai tėvai, bendruomenė ir pati mokykla priima sprendimą, kad ta įstaiga nebetenkina bendruomenės. Mes, politikai, neturėtume nuspręsti už tėvus“, – kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos pirmininkas.

 

Džiaugėsi išrinktu prezidentu

R. Karbauskis pažymėjo, jog kasmet augs ir vaiko pinigai. Anot jo, numatyta, kad kitąmet tėveliai iš valstybės gaus 70 eurų, daugiavaikės ar neįgalius vaikus auginančios šeimos sulauks 100 eurų. Numatytas ir pensijų didinimas.

Taip pat, anot svečio, būtina pažaboti per nacionalinį kanalą nuolat skleidžiamą melą, reikia įvesti vidinę kontrolę.

„Negali būti taip, kad televizinėje laidoje, kurioje dalyvauja 4 ar 5 pašnekovai, nuolat vieningai apie kažką būtų pasisakoma neigiamai. Turi egzistuoti nuomonių skirtumai, kurių itin trūksta. Aš pats esu Seimo kultūros komiteto pirmininkas, svarstome įvairius su tuo klausimu susijusius įstatymų projektus, tačiau dažnai pritrūkstame balsų. Jeigu valią parodys prezidentas Gitanas Nausėda, o aš žinau, jog jis taip pat norėtų, kad televizija būtų visuomeninė, o ne propagandinė, tai tokiu atveju viskas bus gerai“, – kalbėjo svečias.

R. Karbauskis nepraleido progos pasidžiaugti išrinktu prezidentu. Anot jo, po ilgo laiko, jis, valdančiųjų lyderis, gali kalbėtis ir ieškoti bendrų sutarimų su šalies vadovu. Su ankstesne prezidente, pasak R. Karbauskio, to daryti buvo neįmanoma.

 

Atsakė į gyventojų klausimus

Susitikimo metu netrūko ir klausimų. Žmonės domėjosi miškų reforma, naftos išgavimo jūroje, anglies dioksido laidojimo žemėje galimybėmis.

„Dėl naftos išgavimo jūroje – nėra jokių sprendimų uždrausti ar neleisti. Tiesiog ne kiekviena valstybė gali leisti sau tokį malonumą. Jeigu atsirastų verslas, kuris norėtų tą daryti, ir jei ta technologija būtų saugi, tai viskas gerai, naftą galime išgauti“, – kalbėjo R. Karbauskis bei pažadėjo su energetikos ministru aptarti naftos jūroje išžvalgymo klausimą.

Svečio teirautasi ir dėl tiesioginių seniūnų rinkimų. Pasak R. Karbauskio, šiuo metu dar ieškomas tinkamas modelis, kaip gyventojai galėtų prisidėti prie seniūnų rinkimų.

Susitikimo metu kalbėta ir apie viešosios tvarkos Gargždų mieste užtikrinimą. Svečias išgirdo nusiskundimus dėl jaunimo keliamo triukšmo naktimis, važinėjant griaudėjant motoroleriais bei motociklais. Domėjosi, kaip dirba viešosios tvarkos skyrius bei bendruomenės policininkai, kaip užtikrinamas gyventojų saugumas. Buvo užduota ir daugiau aktualių klausimų.

„Mums labai svarbu, kad Gargždai pasirinktų tinkamą kandidatą LR Seimo rinkimuose. Žmogų, kuris jūsų nenuvils ir tinkamai atstovaus Seime, turėdamas didžiausios frakcijos ir visos, didesnės nei iki šiol, koalicijos palaikymą. Toks ir yra R. Daubaris“, – baigdamas sakė R. Karbauskis.

 

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos LR Seimo rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR15-2019

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 140 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,