Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gribžiniškiai džiaugėsi Grybų švente

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Praėjęs šeštadienis (rugsėjo 14 d.) Gribžinių kaime praūžė linksmai ir nepakartojamai. Tradicija tapusioje Grybų šventėje vienu metu buvo įgyvendinti du projektai, sulaukta garbių svečių iš Lietuvos Respublikos Seimo, Klaipėdos rajono savivaldybės ir Birbinčių bendruomenės atstovų. Tai labai graži proga pasidžiaugti įvykusiu susitikimu ir trumpai papasakoti apie jo naudą mūsų bendruomenei.

 

Šiais metais Grybų šventė minėjo savo mažąją progą – ji buvo surengta 5-ąjį kartą. Gražios tradicijos idėjos iniciatorė – Birutė Girtienė. Tai – kilnios dvasios ir kūrybingas žmogus, vienas iš mūsų bendruomenės perlų, su meile ir atsidavimu žvelgiančiu į kaimo ateitį. Jai esame dėkingi ir už Gribžinių himną.

Susibūrę į šventę bendruomenės nariai nesnaudė. Vyrukai kibo malkas kapoti, moterytės – indus rūšiuoti. Visi prie puodų stojo ir skanią grybų sriubą virė. O kad laikas neprailgtų ir vaikai iš alkio aplink puodus nebarškėtų, buvo pradėta kalbėti apie saugumą. Pirmiausia – saugumą prie ugnies, o vėliau – ir eismo saugumą.

Šiais metais Gribžinių bendruomenės Grybų šventė tapo ir ketvirtuoju konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“ renginiu. Tą dieną pagrindinis renginio tikslas buvo pakartoti saugaus kelio į mokyklą pamoką. Su mažaisiais šventės dalyviais aptarėme kiekvieno iš jų kelionę į mokyklą. Vaikai nepamiršo, kad autobuso reikia laukti tik stotelėje, o ne važiuojamoje kelio dalyje. Paminėjo ir tai, jog negalima stovėti autobuse, kai jis važiuoja, o norint išlipti iš autobuso atsistoti reikėtų tik jam visiškai sustojus. Išlipus iš autobuso nevalia bėgti per kelią nei per autobuso priekį, nei per galą, nes tada jų gali nepastebėti priešais parvažiuojantis vairuotojas. Ir žinoma – būtina nešioti atšvaitą matomoje vietoje, bet nepamiršti, kad juos saugo ne atšvaitas, o tik jų pačių sąmoningas ir atsakingas elgesys.

Taip besikalbant prabėgo valandėlė ir mes sulaukėme savo svečių – Birbinčių bendruomenės atstovų, LR Seimo nario Tomo Tomilino, Klaipėdos rajono savivaldybės mero Broniaus Markausko ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narės Rasos Petrauskienės. Kiekvienas iš jų maloniai bendravo su kaimo gyventojais. Buvo atsakyta į įvairius žmonėms rūpimus klausimus – nuo žemės ūkio iki autobusų judėjimo. Esame dėkingi už dėmesį ir nuoširdumą.

Pasidalinę pirmaisiais įspūdžiais, pasivaišinę kvapnia grybų sriuba visi susėdome prie stalo tolimesniam pokalbiui. O kokios kalbos be puodelio kavos ar arbatos... Džiugu, kad šį kartą puodelių nepritrūkome, nes Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų padedami įgyvendinome projektą ir įsigijome nemažą kiekį puodelių su Gribžinių atributika.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija koordinuoja Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Klaipėdos rajone konkursą. Gribžinių bendruomenė šiame konkurse dalyvavo su projektu „Bendraukime toliau, prie puodelio arbatos...“. Iš projektui skirtų 535,00 Eur buvo užsakyti ir pagaminti 100 vnt. vardinių puodelių su Gribžinių bendruomenės logotipu. Taip pat, dalis lėšų buvo panaudota gaminant ir įsigyjant ilgalaikę iškabą su Gribžinių bendruomenės pavadinimu. Šio inventoriaus įsigijimas suteikė galimybę žmonėms ilgiau užsilaikyti prie stalo bei atsiverti gilesnėms diskusijoms.

Laikas Grybų šventės metu prabėgo nepastebimai. Džiaugiamės galėję pabūti su kiekvienu iš jūsų drauge ir atskirai. Už šviesą atspindinčius atšvaitus dėkojame Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos. Svečiams – T. Tomilinui, M. Barkauskui, R. Petrauskienei ir Birbinčių kaimo bendruomenei, dėkojame už dalyvavimą mūsų renginyje, pasidalinimą gerąja patirtimi ir dovanas-suvenyrus.

Tikimės ateinančiame renginyje sulaukti tiek pat, o gal ir dar daugiau dalyvių. Kitas „Eismo saugumo bendruomenėse 2019“ renginys – žygis dviračiais, numatomas 2019-10-12. Lauksime visų!

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,