Mano Gargždai



Nuo rugsėjo 21 d. 1 val. draudžiama rinkimų agitacija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
VRK nuotr. VRK nuotr.

Seimo rinkimų įstatymo 56 straipsnis draudžia rinkimų agitaciją, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos.

 

Šis penktadienis – paskutinė diena, kai kandidatai ir jų rėmėjai gali agituoti prieš šį sekmadienį, rugsėjo 22 d., vyksiantį pakartotinį balsavimą naujuose rinkimuose į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėse Žirmūnų Nr. 4, Gargždų Nr. 31 ir Žiemgalos Nr. 46 rinkimų apygardose.

Nuo š. m. rugsėjo 21 d. (šeštadienio) 1 val. nakties iki rugsėjo 22 d. (sekmadienio) 20 val., balsavimo pabaigos, yra draudžiama bet kokia rinkimų agitacija, išskyrus išorinę politinę reklamą, iškabintą iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu ir balsavimo iš anksto metu jokių vaizdinių ir garsinių rinkimų agitacijos priemonių (išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija) negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą, nelaikoma rinkimų agitacija.

Rinkimų agitacijos draudimo pažeidimas likus trisdešimt valandų iki rinkimų pradžios, taip pat rinkimų dieną užtraukia baudą asmenims nuo 140 iki 300 eurų ir rinkimų komisijų nariams, kitiems atsakingiems asmenims, taip pat rinkimų ar referendumo stebėtojams – nuo 300 iki 1 150 eurų.

Šis administracinis nusižengimas, padarytas visuomenės informavimo priemonėse, užtraukia baudą viešosios informacijos rengėjų, skleidėjų vadovams arba kitiems už viešosios informacijos skleidimą ar visuomenės informavimo priemonių turinį atsakingiems asmenims nuo 2 700 iki 6 000 eurų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,