Mano Gargždai



Slengių parapijoje surengtas padėkos vakaras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Stasio Sodeikio nuotr. Stasio Sodeikio nuotr.

Rugsėjo 21-osios vakarą statomoje Slengių bažnyčioje vyko padėkos vakaras. Džiaugėmės sulaukę pilnos bažnytėles žmonių, o ypač Telšių vyskupo Kęstučio Kėvalo, generalvikaro kan. Viliaus Viktoravičiaus ir svečių kunigų.

 

Šv. Mišiose meldėmės dėkodami Dievui už visus geradarius savo auka, darbu, parama prisidedančius prie bažnyčios statybų. Prieš trejus metus buvo pašventintas kertinis akmuo altoriaus vietoje ir pastato pamatai, o štai šeštadienį – jau pastatas su stogu, sienomis ir langais.

Vidudienį, Viešpaties angelo maldai ir prieš šv. Mišias skamba ir bažnyčios varpas. Maloni žinia tikintiesiems, kad nuo šiol esame parapija turinti ir savo titulą. Šv. Mišių metu vyskupas Kęstutis Kėvalas perskaitė dekretą, kuriuo Slengių parapijai skirtas Šv. Jono Pauliaus II-ojo titulas. Šv. Mišių metu pašventinti, bažnyčiai padovanoti nauji liturginiai indai: taurė ir komuninė. Po maldos padėkota asmeniškai visiems, prisidedantiems parama prie bažnyčios statybos. Ne tik geradariams, bet ir kiekvienam atėjusiajam į padėkos vakarą įteikta dovana: Rasos Astikaitės-Žiobakienės priešiniu dekoruotas Slengių parapijos puodelis. O šį puodelį dovanų galės gauti ir kiekvienas prisidedantis savo auka prie bažnyčios statybos.

Antroje padėkos vakaro dalyje susirinkusieji galėjo pasimėgauti pasaulio muzika, kurią padovanojo atlikėjos Dailė Docienė ir Justina Stašinskaitė. Padėkos vakaras užsibaigė pabendravimu agapėje prie sultinio puodelio, kibinų ir suneštinių vaišių. Pasimeldę, padėkoję vieni kitiems, pasidžiaugę dovanota muzika, pabendravę agapėje parapijiečiai ir svečiai išsiskirstė su viltimi, kad pradėjusi pildytis svajonė – turėti parapijos bažnyčią, tęsis. O tam dar reikia ir toliau sutelktų jėgų, bendrystės ir pasidalinimo. Šv. Jonai Pauliau II-asis, melski už mus!

 

Stasio Sodeikio nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,