Mano Gargždai



VVG „Pajūrio kraštas“ įsikurs naujose patalpose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociacija veiks Švietimo skyriaus patalpose. Lino Gruzdžio nuotr. Asociacija veiks Švietimo skyriaus patalpose. Lino Gruzdžio nuotr.

Vakar Tarybos posėdyje papildomu klausimu dar kartą svarstyta dėl patalpų perdavimo vietos veiklos grupei „Pajūrio kraštas“ panaudos pagrindais. Prieš mėnesį opozicijos nariams demonstratyviai nebalsavus ir asociaciją palikus be patalpų, šįkart, nors pasipiktinimų būtą, sprendimas priimtas „Pajūrio krašto“ naudai.

 

Liko be patalpų

Vietos veiklos grupė su Klaipėdos rajono savivaldybe yra pasirašiusi panaudos sutartį, kuri galioja iki 2022 metų. Šia sutartimi Savivaldybė yra įsipareigojusi asociacijai suteikti patalpas. Iki šiol VVG „Pajūrio kraštas“ buvo įsikūręs Gargžduose, buvusio karinio komisariato patalpose (Klaipėdos g. 74). Tiesa, 2016 metais Taryba priėmė sprendimą pastarąsias patalpas perduoti Lietuvos kariuomenei, todėl dar rugsėjo 1-ąją VVG turėjo išsikraustyti.

Rugpjūčio 29 dienos Tarybos posėdyje vietos politikai svarstė sprendimo projektą, pagal kurį buvo numatyta asociacijai suteikti kitas patalpas, esančias adresu Kvietinių g. 30 – čia atsilaisvinus įsikūrusio Švietimo skyriaus kabinetams. Ketinta sudaryti 3 metams negyvenamųjų patalpų panaudos sutartį. Po ilgų diskusijų, už šį sprendimo projektą balsavo tik 12 Tarybos narių, tad nesusidarius kvorumui, klausimas liko nepriimtas, o VVG – be patalpų.

Vakar Tarybos nariai sprendė pakartotinai į darbotvarkę įtrauktą klausimą. Nuo jo sprendimo nusišalino Alfredas Šiaulys, kurio vadovaujama bendrovė „AR Šiauliai“ yra VVG „Pajūrio kraštas“ valdybos narys. Taip pat Nerijus Galvanauskas, VVG atstovaujantis Klaipėdos rajono sporto klubų asociacijai bei buvęs asociacijos narys Raimundas Daubaris.

„Kadangi esame įsipareigoję patalpas perduoti Lietuvos kariuomenei, tad privalome vietos veiklos grupei suteikti kitas patalpas“, – komentavo meras Bronius Markauskas.

 

Nieko ypatingo nenutiko

Tarybos narys Raimondas Simonavičius teiravosi, kodėl rugsėjo 1-ąją, kaip buvo numatyta Tarybos sprendimu, VVG neišsikėlė iš buvusio karinio komisariato patalpų.

„Kodėl VVG nereaguoja į Tarybos sprendimus, atsakyti negaliu. Tikriausiai, nerado geresnių variantų. Nesame mes jėgos struktūra, kad nueitume ir iškraustytume“, – sakė Turto valdymo skyriaus vedėjas Audrius Kampas.

Pasak Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, į šią situaciją pažvelgta iš žmogiškosios pusės: „Nacionalinės žemės tarnyba (taip pat įsipareigota išsikraustyti iš patalpų esančių Klaipėdos g. 74 – aut. past.) buvo paprašiusi pratęsti terminą dėl užstrigusių pirkimų perkraustymo paslaugoms atlikti, tai mes pažiūrėjome žmogiškai ir nesiėmėme kažkokių represinių priemonių, neiškraustėme. Manau, kad nieko ypatingo nenutiko, kad dar kelias savaites ilgiau tos patalpos buvo užimtos, juolab kad su Lietuvos kariuomene viskas buvo suderinta ir jie neprieštaravo.“

Opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas priminė, jog praėjusiame posėdyje pasigedo antikorupcinio vertinimo pažymos bei informacijos apie asociacijos išleidžiamas lėšas administravimui. Šios informacijos Tarybos narys pasigedo ir šįsyk.

 

Dauguma balsavo už

„Valdančiųjų darbai matomi – saviems skiriamos darbo vietos, patalpos. Tai – akivaizdi protekcija. Priekulės PSPC atstovai kreipėsi prašydami nenaudojamų VVG pirmininkės Raimondos Damulienės įsteigtos nevyriausybinės organizacijos „Priekulės užimtumo centras“ patalpų, tačiau jos jiems nebuvo suteiktos. Žinoma, kad šios patalpos nenaudojamos, juk ten galėtų ir įsikurti „Pajūrio kraštas“. Tuomet ir Priekulėje gyvenančiai R. Damulienei nereikėtų važiuoti į Gargždus“, – kalbėjo S. Karbauskas.

B. Markauskas nesutiko su kaltinimais, jog Savivaldybė remia savus bei patikino, jog jei būtų rastos laisvos patalpos, asociacija išsikraustytų gerokai anksčiau.

Šįkart sprendimo projektui pritarė 19 Tarybos narių, 2 balsavo prieš ir 2 susilaikė.

VVG „Pajūrio kraštas“ bus suteiktos 81,22 kvadratinių metrų ploto patalpos, kuriose šiuo metu dirba Švietimo skyriaus specialistai. VVG atstovai pageidauja 1–5 ir 1–32, tačiau siūlomos kompaktiškiau išdėstytos patalpos nuo 1–7 iki 1–13.

Šiomis patalpomis „Pajūrio kraštas“ neatlygintinai naudosis iki 2022 m. rugsėjo 1 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 94 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,