Mano Gargždai



Sunkiaatletė Lijana Jakaitė dalyvavo Pasaulio čempionate

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
L. Jakaitė su treneriu. Sporto centro nuotr. L. Jakaitė su treneriu. Sporto centro nuotr.

Tailande, Pattajos mieste vyko Pasaulio suaugusių (moterų ir vyrų) sunkiosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvavo apie 1 000 sportininkų iš 100 valstybių.

 

Kadangi kitais metais vyks olimpinės žaidynės, tai visos šalys siuntė savo geriausius atletus, buvo renkami reitingo taškai. Kiekvienoje svorio kategorijoje buvo reitinguojama 20 sportininkų.

Čempionate dalyvavo trenerio Edvardo Šauklio auklėtinė, gargždiškė Lijana Jakaitė. Svorio kategorijoje iki 71 kg dalyvavo 24 sportininkės, Lijana iškovojo 19 vietą. Rovimo veiksme ji išrovė 85 kg sveriančią štangą, o stūmimo veiksme – 104 kg, ji buvo užsikėlusi ant krūtinės ir 108 kg sveriančią štangą, bet padarė klaidą. Tokiose varžybose sportininkė dalyvavo pirmą kartą, o ir treneris nevyko kartu.

Varžybose dalyvavo ir kiti sunkiaatlečiai iš Lietuvos – Gintarė Bražaitė iš Anykščių – 13 vieta; Irmantas Kačinskas iš Klaipėdos – 20 vieta ir Arnas Šidiškis – 22 vieta.

Netrukus, spalio 19 d, jau su treneriu E. Šaukliu Lijana vyks į Europos čempionatą iki 23 metų (primename, kad jai dar tik 21 m.). Toje amžiaus grupėje ji galės dalyvauti dar du metus ir, ką gali žinoti, gal bus ir medalis. Europos čempionate Lijana startuos spalio 22 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 406 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,