Mano Gargždai



Ieškomas rangovas statyti daugiafunkcį centrą Gargžduose (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybė paskelbė tarptautinį daugiafunkcio centro konkursą. Ieškomas rangovas, kuris suprojektuotų bei pastatytų jau daugiau nei dešimtmetį gyventojų itin laukiamą modernią laisvalaikio ir sporto erdvę Gargždų mieste.  

 

Siekiama užtikrinti konkurencingumą bei valstybės paramą

Tarptautinis konkursas skelbiamas, nes norima sulaukti kuo daugiau pasiūlymų bei užtikrinti didesnę konkurenciją. Paraiškas teikėjai turės pateikti per mėnesį. Laikas šioje vietoje itin svarbus, kadangi tam, jog būtų užtikrinta ir gauta valstybės parama, jau kitais metais privalo būti parengtas techninis projektas. Tą padarius būtų galima gauti pirmąsias lėšas iš valstybės biudžeto ir pradėti daugiafunkcio centro statybas.

 

Centre – nuo modernaus baseino iki sporto salių

Savivaldybės planuose – dviejų aukštų, trijų korpusų ir daugiau nei 5 tūks. kvadratinių metrų dydžio pastatas. Būsimam rangovui Savivaldybė kelia užduotis, kad viename iš korpusų būtų įrengta NKL lygio varžyboms tinkanti sporto salė. Ji turi būtų pritaikyta rengti ne tik krepšinio, bet ir rankinio, salės futbolo, kitų sporto šakų varžybas, čia vyktų komandų treniruotės. Taip pat turėtų būti įrengta ne mažiau nei 800 mobilių sėdimų vietų žiūrovams. Planuose – ir galimybė salę dalyti į dvi atskiras erdves, atitinkančias krepšinio aikštelėms taikomus minimalius FIBA standartus. Prie krepšinio aikštės turi būti numatytos patalpos, skirtos sporto komandų rūbinėms, persirengimui, teisėjams, dopingo kontrolei, žiniasklaidai, vaizdo ir garso operatoriams.

Antrame korpuse planuojamas 25 m ilgio ir keturių takų baseinas. Taip pat mažesnis baseinas vaikams, vyresniems nei 7 metų, bei gultų zona. Tame pačiame korpuse bus įkurta ir sveikatinimo zona. Joje numatytas sveikatingumo baseinas suaugusiems su hidromasažo ir kitais vandens pramogų elementais, nedidelis baseinas kūdikiams, sūkurinė vonia. Toje pačioje zonoje įsikurtų ir pirtys. Jos būtų trijų tipų – sauna, sauna su garais ir garinė pirtis. Planuojama, kad jose galėtų tilpti po 10 žmonių vienu metu. Prie baseino bei SPA zonos numatomos ir patalpos medicinos pagalbai, treneriams, gelbėtojams, personalui, persirengimui. O vestibiulio korpuse be įprastų patalpų kasoms, rūbinei ar apsaugos postui įsikurtų ir fitneso salė.

Siekiant, kad laisvalaikio ir sporto centras būtų kuo maksimaliau išnaudotas įvairesnėms veikloms, antrame aukšte planuojama dar daugiau erdvių. Šioje zonoje galėtų įsikurti sporto klubai, būtų teikiamos kitos paslaugos.

 

Naujienų portalui „Mano Gargždai“ dar praėjusią savaitę buvo patvirtinta, jog Savivaldybė gavo oficialų opozicijos narių pasirašytą reikalavimą surengti Vietos gyventojų apklausą. Anot Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, Tarybai turėtų būti teikiamas svarstyti tarybos sprendimo projektas dėl apklausos būdo jau artimiausiame posėdyje. Jame turi būti nurodytas apklausos iniciatoriaus siūlomas apklausos būdas ir teikiamo klausimo tekstas.

Savivaldybei paskelbus, kad ieškomas rangovas daugiafunkciam centrui statyti, paprašėme išsamesnio Administracijos direktoriaus komentaro apie numatomų statybų vietą ir projekto rengimą.

„Pirkimo dokumentai turi būti pateikti su tiksliu adresu, kur planuojamas objektas bus statomas. Dokumentuose įrašytas adresas – Kvietiniu g. 26, Gargždai. Pirkimo dokumentai buvo ruošiami pastaruosius porą mėnesių, kai tik nuspręsta statyti centrą, kurį Savivaldybė finansiškai pajėgesnė pastatyti, neįlendant į skolas keliems dešimtmečiams. Būtent ši vieta, kaip tinkamiausia daugiafunkciam centrui, jau 2002-ųjų buvo įvardijama ir detaliuosiuose planuose ir galimybių studijose. Atsižvelgta ir į tai, kad objektas statomas kaip esamo sporto komplekso dalis, kur jau įrengtas Gargždų stadionas, jame vyksta futbolo, lengvosios atletikos ir kitos varžybos. Kitaip tariant, sukuriant dar daugiau paslaugų, kaip sporto salė, baseinas, išbaigiamas visas sporto kompleksas. Taip pat investicijos į sporto kompleksą Gargždų stadione leistų sutvarkyti ne vieną objektą – tai paliestų ir „Kranto“ pagrindinę, ir Švietimo centrą, ir stadioną, t. y., kompleksiškai sutvarkytumėme nemažą miesto dalį – būtų įrengtos automobilių stovėjimo vietos, takai, sutvarkyta dalis Kvietinių gatvės, suformuota nauja alėja į parką. Prognozuoti apklausos rezultatus kol kas per anksti, dar nėra apsispręsta nei dėl apklausos būdo, nei kada ji vyks. Todėl nenorima stabdyti proceso, nes daugiafunkcio centro žmonės laukia jau mažiausiai dešimtmetį. Be to, šioje vietoje svarbus ir laikas, nes dalį finansavimo skiria valstybė, bet tam kitais metais jau reikia turėti techninį projektą, kad būtų galima pradėti statybas. Vien savo lėšomis Savivaldybė nebūtų pajėgi pastatyti tokio objekto. Mes taip pat dėl daugiafunkcio girdime įvairių nuomonių. Yra teigiančių, kad jis puikiai tinka stadiono teritorijoje, o daliai gyventojų vieta iš viso nėra svarbi, svarbiausia, kad toks centras kuo greičiau būtų pastatytas, nes ne vienerius metus vyko tik įvairios diskusijos, pamirštant pagrindinį tikslą – gyventojų norą turėti naują ir modernią laisvalaikio bei sporto erdvę“, – komentavo A. Bogdanovas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,