Mano Gargždai



6-oji orkestro dėlionė: muzikos išprovokuoti ir nublokšti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Šiemet, Klaipėdos koncertų salės jubiliejiniais metais, akivaizdu, turėsime prabangos pamatyti ne vieną provokuojantį muzikos projektą.

 

Daugeliu atvejų, patirtis rodo, tokių provokacijų iniciatoriais tampa Klaipėdos kamerinis orkestras, vedamas violončelininko Mindaugo Bačkaus. Atsakingais muzikos įvykiais garsėjantis Koncertų salės kolektyvas ir šįkart kvies į netradicinį muzikos maršrutą smalsiems. Klaipėdiečiai intriguos meniniais principais – „iškonstruos“ ir vėl atgal „sukonstruos“ orkestrą, kai orkestro atlikėjai, „nublokšti“ į nemuzikines erdves, gros solo ar susibūrę į ansamblius, kurs netikėtus įvairių muzikos stilių bei teatro instaliacinius performansus.

„Galiu atskleisti tik tiek, kad kai kurios iš jų nėra koncertinės erdvės ir jose niekada nevyksta koncertai. Klausytojai ten taip pat nėra buvę. O juk visada įdomiausia patirti tai, ko nesitiki...“ – intriguoja Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Dėlionės žavesys, pasak meno vadovo, yra tai, kad iš mažų, labai skirtingų dalių gimsta kolektyvas. Orkestre tos dalelės yra kiekvienas atlikėjas, kurioms bendraujant ir kuriant kartu gimsta muzika. Iš mažų dalių bus surinkta orkestro dėlionė, kurioje vyraus skirtingi muzikos stiliai, daug spalvų ir netikėtų siurprizų. Kiekvienas orkestro narys turės savo erdvę ir laiką atsiskleisti. O klausytojai – galimybę atsidurti vos už kelių žingsnių nuo kiekvieno atlikėjo ir iš arti pajusti atliekamos muzikos galią.

Lapkričio 6 d. 18.30 val. – „Dėlionė orkestrui VI“.

Klaipėdos kamerinis orkestras klausytojus stebins meistriškumu, energija, polėkiu ir netikėtais eksperimentais riboto klausytojų skaičiaus muzikos ir teatro provokacijoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 438 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,