Mano Gargždai



Po eismo pokyčių – panika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
E. Jankausko/ve.lt nuotr. E. Jankausko/ve.lt nuotr.

Kelių eismo taisyklių pokyčiai nuo lapkričio 1 d. dalyje sankryžų pasėjo paniką. Tačiau ji kilo ne dėl pakeistos eismo tvarkos degant žaliam šviesoforo signalui ar įrengtų papildomų sekcijų, o dėl baltų lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo, leidžiančių sukti į dešinę.

 

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad Klaipėdoje baltų lentelių su žalia rodykle turi nelikti nuo kitų metų sausio 1 d. Iki to laiko palengva lentelės bus išmontuojamos, kol neliks nė vienos. Šiuo metu uostamiestyje yra daugiau nei 100 tokių rodyklių.

Tačiau savaitgalį pasitaikė atvejų, kai vairuotojai stovėjo prie sankryžų ir nesivadovavo baltų lentelių su žalia rodykle privilegija sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui. Tai kai kuriose vietose išprovokavo dalies vairuotojų nepasitenkinimą.

Diskusijų netrūko ir feisbuke. Nors vairuotojai pateikė įvairių versijų, savo feisbuko paskyroje visus taškus sudėliojo Lietuvos policija, kuri patikino, kad minėtais atvejais sukti į dešinę vis dar galima.

Tai „Vakarų ekspresui“ patvirtino ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika. Jis priminė, kad nauji pokyčiai dėl baltų lentelių su žalia rodykle įsigalios tik nuo 2020 m. sausio 1 d.

„Kiti jau stovi sankryžose ir laukia, nesuka į dešinę. Bet ši tvarka įsigalios tik nuo kitų metų. Tad kol kas šia privilegija naudotis dar galime. Nuo lapkričio 1 dienos atsirado papildomų šviesoforinių sekcijų eismas. Kadangi Klaipėdoje tokių sekcijų dešiniam posūkiui nėra, vadovaujamės tuo, ką turime. Papildomos sekcijos Klaipėdoje turėtų atsirasti po Naujųjų metų, tuo rūpinasi Savivaldybė“, – priminė M. Džermeika.

Jau nuo šių metų lapkričio 1 d. keitėsi eismas šviesoforinėse sankryžose degant žaliam šviesoforo signalui. Jeigu šviesoforas turi papildomą sekciją, pavyzdžiui, sukant į kairę, o ant pagrindinio šviesoforo signalo nėra juodo kontūro rodyklių, vairuotojas užsidegus žaliam šviesoforo signalui galės važiuoti visomis kryptimis, nelaukdamas, kol užsidegs žalia šviesa papildomoje sekcijoje. Tačiau tokioje situacijoje taip važiuoti bus galima tik praleidus priešais atvažiuojančias transporto priemones.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 424 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,