Mano Gargždai



Pokyčiai kelyje pasėjo sumaištį: keičiasi taisyklės ir sukant į kairę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nuo lapkričio 1 dienos pasikeitus kelių eismo taisyklėms sukant į dešinę, vairuotojams daug klausimų sukėlė ne tik baltos lentelės su žalia rodykle. Tapo nebeaišku, ir kaip sukti į kairę.

 

Akylus skaitytojas su naujienų portalu mano-gargzdai.lt pasidalino informacija, praversiančia visiems vairuotojams. Nors Gargžduose tokių sankryžų nėra, tačiau į Klaipėdą važiuojančiam rajono gyventojui kilo abejonių, kaip reikia elgtis, kai šviesoforas turi sekciją į kairę, o pagrindinis žalio šviesoforo signalas yra be krypties rodyklių. Ar tokiu atveju galima sukti, ar reikia laukti, kol užsidegs sekcija su žalia rodykle?

Visgi nuo lapkričio 1-osios taisyklės pasikeitė ne tik sukant į dešinę, bet ir į kairę. Nuo šiol nebegalioja 75 KET punktas, kuris nurodo: „Jeigu ties žaliu šviesoforo signalu įrengta papildoma sekcija su žalia rodykle, važiuoti rodyklės nurodyta kryptimi leidžiama tik įsijungus šios sekcijos signalui.“ Tad dabar reikia vadovautis KET 73.1 punktu, kuris nurodo, jog „žalias skritulio formos signalas leidžia eismą.“

Kitaip tariant, jei pagrindinis šviesoforo signalas neturi kryptį nurodančių rodyklių ir prie jo yra papildoma sekcija į kairę, užsidegus žaliai šviesai galima sukti nelaukiant, kol užsidegs rodyklė. Tačiau suktis galima tik praleidus priešinga kryptimi tiesiai arba į dešinę važiuojančius automobilius, pėsčiuosius ir dviratininkus.

 

Toks šviesoforas yra Klaipėdoje, Šilutės pl. ir Debreceno g. sankryžoje. Skaitytojo nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,