Mano Gargždai



Į griovį nulėkęs automobilis vertėsi ant stogo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šeštadienį, apie 14.57 val. Veiviržėnų miestelyje, nuo kelio į griovį nuvažiavo automobilis „Opel Zafira“.

 

Transporto priemonė apsivertė ant stogo. Automobilį vairavo 1999 m. gimęs vaikinas. Jis buvo blaivus.

Kartu automobilyje buvo dvi 17 m. ir 18 m. keleivės. 17-metei keleivei nustatytas delnakaulio lūžis.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, savaitgalį, lapkričio 8–10 d., policija užregistravo 241 eismo įvykį, įvykusį mūsų šalies keliuose.

Penktadienį–sekmadienį įvyko 29 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo 34 žmonės, tarp sužeistųjų – 5 nepilnamečiai. Dvejų eismo įvykių metu žuvo 3 žmonės, 84 m. automobilio vairuotojas ir kartu važiavusi 77 m. automobilio keleivė, žuvo tamsoje be atšvaitų ėjusi 68 m. pėsčioji. Neblaivūs asmenys dalyvavo 22 savaitgalio eismo įvykiuose, 5 tokiuose įvykiuose nukentėjo 9 žmonės.

Policija akcentuoja abipusę vairuotojų ir pėsčiųjų tarpusavio atsakomybę dėl saugaus dalyvavimo eisme ir pabrėžia, kad vairuotojai turi laikytis jiems privalomų reikalavimų pėsčiųjų atžvilgiu, o pėstieji turi vykdyti jiems nustatytas pareigas. Tamsiuoju paros metu lyjant ar sningant, vairuotojams pastebėti pėsčiuosius ar dviračius vairuojančius asmenis yra labai sunku. Svarbu, kad eismo dalyviai papildomo dėmesio skirtų savo matomumui kelyje užtikrinti, segėtų kitiems eismo dalyviams matomus atšvaitus, dėvėtų ryškiaspalvius drabužius (liemenes, diržus) su šviesą atspindinčiais elementais, naudotų šviečiančius žibintus (žibintuvėlius). Pėstieji, norėdami užtikrinti savęs saugumą ir matomumą, turėtų laikytis nustatytų Kelių eismo taisyklių reikalavimų, judėti pėsčiųjų takais, šaligatviais, jei jų nėra – kelkraščiais prieš automobilių judėjimo kryptį, o per gatvę ar kelią eiti tik leistinose vietose, gerai įsitikinę, kad tai daryti yra saugu. Vairuotojams ypatingo atidumo priemonių būtina imtis vietose, kur į kelią gali įžengti pėstieji – gyvenvietėse, prie pėsčiųjų perėjų, gyvenamųjų namų kiemuose ir kitur.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 202 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,