Mano Gargždai



Vadovavimą Lietuvos policijai perėmęs R. Požėla žada kelti pareigūnų motyvaciją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Policijos departamento nuotr. Policijos departamento nuotr.

Vakar Policijos departamente įvyko generalinių komisarų pasikeitimo ceremonija – iš kadenciją baigusio Lino Pernavo vadovavimą institucijai perėmė Renatas Požėla. Linas Pernavas – antrasis atkurtos Lietuvos policijos vadovas, dirbęs visą kadenciją. Iš ankstesnių generalinių komisarų tai pavyko tik Vytautui Grigaravičiui.

 

Į ceremoniją atvykęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis akcentavo, kad per pastaruosius penkerius metus šalies policijoje atlikta daug pokyčių ir drąsių žingsnių, dėkojo kadenciją baigusiam Linui Pernavui už drąsą prieš penkerius metus imtis šio darbo, o visiems kritikuojantiems pasiūlė tokius darbus pabandyti padaryti geriau. Renatui Požėlai premjeras dėkojo už nesvyravimą, lojalumą valstybei ir priesaikai bei sutikimą imtis atsakomybės.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, dėkodama kadenciją baigusiam policijos vadovui, gyrė įvykdytus pokyčius, o naujajam generaliniam komisarui linkėjo rasti kalbą su bendruomene ir socialiniais partneriais.

Renatas Požėla dėkojo už išreikštą pasitikėjimą, pabrėžė suprantantis, kad tai nėra pasitikėjimas avansu. Pastebėjo, kad policija anaiptol ne ta, kokią paliko išeidamas dirbti į Valstybės sienos apsaugos tarnybą 2015-aisiais – moderni policija yra akivaizdi lyderė tarp kitų valstybės organizacijų, ir naujasis vadovas pasiryžęs tokį lygį išlaikyti.

Paskirtasis generalinis komisaras žada toliau gerinti policijos pareigūnų darbo sąlygas, kelti motyvaciją.

„Policijos šūkis „Ginti. Saugoti. Padėti“ turi veikti ir organizacijos viduje. Vadovams į savo darbotvarkę reikėtų įtraukti ir tokius žodžius kaip „gerbti, išklausyti, išgirsti“ – tik tada galėsime priimti geriausius sprendimus“, – sako Renatas Požėla.

Baigusiam kadenciją ir paskirtajam generaliniam komisarui pasirašius darbų perdavimo aktą, Linas Pernavas įteikė Renatui Požėlai trispalvę, linkėdamas saugoti kolektyvą kaip valstybės vėliavą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 588 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,