Mano Gargždai



Prieškalėdiniu laikotarpiu – dėmesys dekoratyvinėms lempoms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Patalpų viduje naudojamos dekoratyvinės aliejinės ir žibalinės lempos sulauks didesnio Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (toliau – Tarnyba) dėmesio. Ši ypač kalėdiniu laikotarpiu mėgstama interjero detalė neabejotinai suteikia namams jaukumo, tačiau būdama nesaugios konstrukcijos arba naudojama netinkamai ji gali kelti rimtą pavojų žmonių sveikatai bei aplinkai.

 

Visą mėnesį, nuo lapkričio 18 iki gruodžio 20 d. Tarnybos specialistai vertins, ar Lietuvos rinkoje parduodamos dekoratyvinės aliejinės ir žibalinės lempos atitinka joms keliamus reikalavimus, yra saugios, o jas perkančiam vartotojui yra suteikiama visa būtina su saugiu ir tinkamu prekės naudojimu susijusi informacija.

Kiekvienam Tarnybos regiono rinkos priežiūros skyriui numatyta atlikti po 3 patikrinimus, kurių metu bus tikrinamos visos prekybos vietoje esančios skirtingų kuro rūšių dekoratyvinės lempos. Atliekant patikrinimus bus vizualiai įvertinama lempos konstrukcija, ženklinimas, privalomieji bei lydintys dokumentai, o kilus įtarimų, kad lempa gali būti nesaugi, bus atliekami bandymai. Didelis dėmesys patikrinimų metu bus skiriamas įvertinti, ar pardavėjai vartotojams patvarioje laikmenoje pateikia lempų naudojimo instrukcijas bei informaciją apie numanomą pavojų, pavyzdžiui, kad žibalinę lempą svarbu laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje ir pan.

Tikrinimo objektai bus pasirenkami vadovaujantis ankstesnių Tarnybos patikrinimų patirtimi bei kompetentingų įstaigų pranešimais.

Tikrinimų programa tikimasi ne tik užtikrinti Lietuvos rinkoje esančių dekoratyvinių lempų atitiktį teisės aktų reikalavimams, bet ir skatinti atsakingą bei sąžiningą verslo subjektų veiklą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 396 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,