Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybė verslininkus sukvietė į forumą (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
T. Bartninkas. S. Vaičienės nuotr. T. Bartninkas. S. Vaičienės nuotr.

Šiandien Gargždų kino teatre „Minija“ Klaipėdos rajono savivaldybė surengė jau ketvirtąjį verslo forumą „Klaipėdos rajonas: kur esame ir kur norime būti?“, kurio metu apdovanoti ir antrą kartą organizuoto konkurso „Verslumo manija“ nugalėtojai.

 

Forumo metu skaityti keli aktualūs, su verslumu susiję pranešimai, vienas jų – rajono mero Broniaus Markausko. Savivaldybės vadovas susirinkusiems pristatė skaičius – kur rajonas pirmauja, o kur derėtų pasitempti, pasidžiaugė didėjančiu gyventojų bei ūkio subjektų skaičiumi, žadėjo pagalbą esamam ir besikuriančiam verslui.

„Turiu ir kritikos verslui – labai gaila, kad niekaip nesugebame sukurti asocijuotos struktūros rajone, neturime netgi Rotary klubo. Visi turime apie ką pagalvoti. Norėčiau, kad rajone atsirastų verslo struktūra ir galėtume efektyviai kalbėti ne tik kartą metuose susirinkę forume, bet ir sprendžiant vieną ar kitą problemą“, – teigė meras.

Pranešėjas kalbėjo ir apie numatomus prioritetinius Savivaldybės artimiausių metų planus – statyti Gargždų daugiafunkcį sporto kompleksą, renovuoti Kultūros centrą bei autobusų stotį, tvarkyti miesto parką bei jo prieigas ir t.t.

Renginio metu apdovanoti konkurso „Verslumo manija“ nugalėtojai, juos komisija rinko iš 31 kandidato. Trečioji vieta ir 2 000 Eur čekis atiteko Mindaugui Laučiui, pateikusiam skaitmeninės liniuotės inžinieriams idėją. Antrąja vieta ir 3 000 Eur čekiu džiaugėsi Asta Marcinkeviča, pasiūliusi įkurti sveikuoliškų ir ekologiškų gaminių kepyklėlę.

Nugalėtoja šiemet tapo Sandra Veckutė-Gailiušienė, su originalia šeimos studijos idėja – besilaukiančių mamų prenataliniu ugdymu, ypač naudingu netrukus gimsiantiems kūdikiams: mama su kūdikiu ryšį užmezga dar jam esant įsčiose, pasitelkus muziką, vaikai gimsta ir auga sveikesni ir protingesni. Moteriai atiteko 5 000 Eur vertės premija.

„Pirmas etapas, kai reikėjo išrinkti 10 dalyvių, buvo neįmanomai sunkus. Komisija vertino darbus nuasmeninus pavadinimus, įmones, piliečių pavardes, tik pagal idėją, jos turinį, kiek ji versli ir kokią naudą teiktų rajono gyventojui, kiek kurtų darbo vietų“, – savivaldos vardu žadėdama prisidėti prie idėjų gyvavimo kalbėjo vicemerė Audronė Balnionienė.

Forume pranešimus taip pat skaitė „rinkodaros chuliganas“ Tomas Bartninkas, VšĮ „Lietuvos laisvosios rinkos institutas“ vyr. ekspertė Indrė Genytė-Pikčienė, VšĮ „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Daina Kleponė, sertifikuotas ugdomojo vadovavimo ir mediacijos specialistas Vytautas Gaidamavičius, Lietuvos verslo paramos agentūros direktorius Aurimas Pautienius, premjero patarėjas Giedrius Surplys, „Vinetu kaimas“ įkūrėjas ir savininkas Mindaugas Timinskas, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientė Anelė Dromantaitė ir UAB „Arlanga pvc“ direktoriaus pavaduotoja Audronė Intienė.

 

Forumo įrašas:

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,