Mano Gargždai



Pasveikinta inovatyviausia mokytoja Angelė Pakamorienė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Gindulis, A. Petravičius, V. Riaukienė, A. Pakamorienė ir B. Markauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr. J. Gindulis, A. Petravičius, V. Riaukienė, A. Pakamorienė ir B. Markauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas kartu su mero pavaduotoja Violeta Riaukiene ir Švietimo skyriaus vedėju Algirdu Petravičiumi pasveikino Gargždų „Minijos“ progimnazijos mokytoją ekspertę Angelę Pakamorienę, šiemet pelniusią inovatyviausios mokytojos titulą socialinių dalykų kategorijoje. Mokytojai įteikta Savivaldybės padėka ir simbolinės dovanos.

 

Inovatyviausi pedagogai apdovanojami Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio globojamos, jau ketvirtus metus vykdomos iniciatyvos, kurią organizuoja ir įgyvendina asociacija Žinių ekonomikos forumas, metu. Tai verslo, valdžios ir švietimo bendruomenės dėmesio susilaukusi iniciatyva, kurios tikslas – skleisti žinią apie puikius mokytojus Lietuvoje ir jiems atsidėkoti.

Apdovanojimus pelnė dar 7 kiti šalies mokytojai ir vienas mokyklos vadovas.

Inovatyviausias socialinių dalykų mokytojais (istorija, pilietiškumas, geografija, ekonomika, dorinis ugdymas) kartu su gargždiške Angele Pakamoriene dar tapo vilniečiai mokytojai Algis Bitautas ir Agnė Motiejūnė.                    

Apdovanotiems mokytojams buvo įteikti diplomai, simbolinės statulėlės, 1 000 Eur piniginis prizas ir kelionė į užsienyje vyksiančią tarptautinę konferenciją, iš kurių grįžę dalinsis savo patirtimi su kolegomis.

Mokytoja Angelė Pakamorienė ̶ Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidento pavaduotoja, knygos „Geografija kišenėje“ bendraautorė, Tarptautinių geografijos olimpiadų Lietuvos komandos vadovė, tačiau, be visų šitų pareigų, įsipareigojimų ir atsakomybių, anot jos pačios, pirmiausia yra geografijos mokytoja, kuriai patinka mokomas dalykas ir dirbti su vaikais.

„Mėgstu su mokiniais analizuoti pasaulio ir vietines aktualijas, todėl stengiuosi, kad pamokos būtų kuo įvairesnės: nuo tradicinių pamokų iki virtualių kelionių po pasaulį, šokolado ar traškučių pamokų, žinių laidų, aplinkos tyrimų ir vizualizacijos pamokos. Mokyklos aplinka kasmet darosi vis išmanesnė, todėl pamokose galime naudoti įvairias technologijas, kurios ugdymo procesą daro įdomesnį ir patrauklesnį“, – sako mokytoja, kuri dar yra ir savo kolegų ugdytoja – rajono geografijos mokytojų metodinio ratelio vadovė.

Mokytojos Angelės Pakamorienės gebėjimai ne kartą pastebėti ir įvertinti Savivaldybės. 2017 metais ji buvo pelniusi Klaipėdos rajono savivaldybės metų mokytojos titulą.

Mokytoja taip pat yra Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto Viešojo administravimo ir socialinės geografijos katedros lektorė. Kartu su Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentu Rytu Šalna ji padėjo pasiruošti ir vadovavo Lietuvos geografų komandai, dalyvavusiai XVI tarptautinės geografijos olimpiadai Honkonge. Iš jos moksleiviai grįžo su visais priziniais medaliais.

Lietuvos moksleiviai XVI tarptautinėje olimpiadoje iškovojo po vieną aukso, sidabro ir bronzos medalius. Komandinėje įskaitoje Lietuva užėmė devintąją vietą pasaulyje, nurungusi daugybę tituluotų varžovių.

Žinoma, mokytojos pasiekimais ypač džiaugiasi „Minijos“ progimnazijos direktorius Julius Gindulis“ „Mūsų mokyklos bendruomenėje daug puikių mokytojų, tačiau mokytoja Angelė Pakamorienė yra ta mokytoja, kuri ypač padeda savo pavyzdžiu kiekvienam kolegai siekti pačių geriausių rezultatų.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,