Mano Gargždai



NVO sėmėsi žinių apie vidinės kultūros stiprinimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jaunimo organizacijos „Alterno“ nuotr. Jaunimo organizacijos „Alterno“ nuotr.

Spalio 29 d. prasidėjo projekto „Gargždų miesto organizacijų vidinės organizacinės kultūros gerinimo susitikimų ciklas“ veiklos ir pirmieji į jas įsitraukė Lietuvos moksleivių sąjungos Gargždų skyriaus nariai.

 

Jie nuo ryto iki vakaro analizavo savo organizacijos vidinę kultūrą, mikroklimatą, tikslus ir sprendė problemas. Tokio pat pobūdžio užsiėmimus savo organizacijos nariams turėjo 2019 m. lapkričio 16 d. visuomeninė organizacija „Bendrai visi“, lapkričio 23 d. – Gargždų miesto bendruomenė, lapkričio 30 d. – jaunimo organizacija „Alterno“.

Susitikimą moderavo lavybos specialistas Aivaras Buitkus, kuris pritaikė įvairius metodus organizacijų savęs pažinimui. Ypač dalyviams įstrigo ir įsiminė „Points of you“ metodas.

Dėl projekto kiekviena organizacija turi individualią konsultaciją su pasirinktu specialistu. Jau dabar 2 organizacijos konsultuojasi apie projektų paraiškų pildymą, dar 2 planuoja konsultuotis apie informacijos viešinimą socialiniame tinkle „Facebook“ ir „Instagram“.

4 mokymai įvyko sėkmingai ir turiningai. Tikimės, kad ateityje dar daugiau organizacijų turės galimybę pasinaudoti šia puikia idėja ir metodais, kurie stiprina komandą. Stipri komanda – visa ko pagrindas.

Dalinamės keletu įžvalgų, kuriomis organizacijos pasidalino savo socialiniame tinkle „Facebook“:

„Vakar, spalio 29 dieną, Gargždų MSIC savanoriai dalyvavo „Vidinės organizacinės kultūros stiprinimo“ mokymuose, kuriuos vedė lavybos specialistas Aivaras Buitkus. Rytą pradėjome nuo susipažinimo, nes dar visai neseniai prie padalinio prisijungė naujų savanorių. Išsikėlę mokymų tikslus, pasiskirstėme į grupeles, stengėmės įvertinti kiekvieną organizacijos veiklos kriterijų dešimtbalėje sistemoje. Šitaip išsiaiškinome komandos pliusus, taip pat ir minusus, ieškojome būdų, kurie padėtų tobulinti kai kurias sritis. Mokymų pabaigoje žaidėme „Points of you“ žaidimą, kuris paskatino susimąstyti bei originaliai atsakyti į iškilusius klausimus. Šių mokymų metu pagerinome tarpusavio santykius, geriau pažinome save, radome efektyvių išeičių problemų sprendimui, suartėjome kaip komanda, pasisėmėme motyvacijos, puikiai praleidome laiką ir pagaliau išmokome LMS’ietišką plojimą!“

„Šiandien visuomeninė organizacija „Bendrai visi“ mokosi atsakomybių pasiskirstymo organizacijose. Rytą pradėjome nuo susipažinimo su lektoriumi ir kiekvieno trumpu prisistatymu. Išsikėlę mokymų tikslus, pasiskirstėme į grupeles, stengėmės įvertinti kiekvieną organizacijos veiklos kriterijų, išsiaiškinome komandos pliusus, taip pat ir minusus, ieškojome būdų, kurie padėtų tobulinti kai kurias sritis. Mokymų pabaigoje žaidėme „Points of you“ žaidimą, kuris paskatino susimąstyti bei originaliai atsakyti į iškilusius klausimus. Šių mokymų metu pagerinome tarpusavio santykius, geriau pažinome save, kitomis akimis pažvelgėme į kolegas ir būsimus darbus, suartėjome kaip komanda, puikiai praleidome laiką ir motyvuoti naujiems iššūkiams išsiskirstėme namo.“

Projektą įgyvendino jaunimo organizacija „Alterno“, projektas remiamas iš valstybės biudžeto lėšų, kurie skirti įgyvendinti pagal nevyriausybinų organizacijų ir bendruomenės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 352 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,