Mano Gargždai



Rajono gerovę kuriančiai bendruomenei – mero padėkos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Laureatams įteiktos V. Karčiausko kurtos statulėlės. Savivaldybės nuotr. Laureatams įteiktos V. Karčiausko kurtos statulėlės. Savivaldybės nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas sukvietė verslininkus, politikus, bendruomenės narius, sporto, žiniasklaidos bei kultūros atstovus į tradicija tapusį padėkos vakarą. Šventė, kurios tema – klasika, vyko poilsio komplekse „Lingrida“.

 

Skambėjo padėkos žodžiai

„Šis renginys mero padėkos vakaru vadinasi simboliškai, jį reiktų vadinti Klaipėdos rajono bendruomenės vakaru. <...> Turiu pareigą ir garbę jums visiems padėkoti už tai, kad kartu kuriame bendruomenę, kartu pasiekėme, kad rajonas tapo geriausiu Lietuvoje, kad čia gyventi geriausia“, – kviesdamas visus artimiau susipažinti ir gerai praleisti laiką kalbėjo meras.

Norėdamas padėkoti ir paskatinti toliau aktyviai tęsti savo veiklą, rajono vadovas įteikė padėkos raštus. Jie atiteko UAB „MD LT“ – už startą plečiant privačių darželių tinklą, UAB „Ameko konstrukcijos“ – už investicijas į technologijų diegimą, Algirdui Petravičiui – už įkvepiančius sporto pasiekimus, garsinančius Klaipėdos rajoną, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionui – už nuolatinį senųjų kapinių tvarkymą puoselėjant kultūros paveldą, Edvardui Šaukliui – už jaunųjų sportininkų ugdymą, Česlovui Tarvydui – už istorinės atminties išsaugojimą ir tradicijų puoselėjimą.

„Esame pakviesti į nepakartojamą, tradicinį mero padėkos vakarą, kuris šiemet yra kitoks – pakviesti ne tik verslo atstovai, bet ir meno, kultūros, sporto, bendruomenių nariai. Kada, jei ne šįvakar mes turėtume būti pastebėti? Kada daugiau galime iš mero lūpų išgirsti pagarbos žodį? Puikiai žinome, kad kultūringą žmogų užauginti galime tik tada, kai susijungia dvi jėgos – mokslas ir kultūra“, – linkėdama sėkmingų ateinančių metų, bendrystės kalbėjo Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

Anot renginio vedėjos Gargždų kultūros centro režisierės Kristinos Kazlauskaitės-Kažukauskienės, mero vakaras skirtas tarti padėkos žodžius rėmėjams, verslo atstovams už įvairius projektus ir bendrą jų ekonomikos augimą, prisidėjimą prie viso rajono gerovės.

„Spalio mėnesį suėjo 20 metų, kai UAB „Mars Lietuva“ vykdo veiklą Klaipėdos rajone. Per šiuos sėkmingos veiklos metus mes tapome ne tik vienais didžiausių darbdavių rajone, bet ir mokesčių mokėtojais, tad nenuostabu, kad mūsų klausia, kaip sekasi sutarti su valdžia. Labai džiugu, kad galime neišsisukinėti ir atsakyti, kad su visais bendruomenės nariais kalbame ta pačia kalba, todėl dažniausiai susikalbame. Tikiuosi, kad ir ateityje mokėsime ne tik klausytis, bet ir girdėti vieni kitus“, – gražios šventės visiems linkėjo UAB „Mars Lietuva“ korporatyvinių reikalų vadovas Mindaugas Rupšys.

 

Skirtos 4 nominacijos

Klaipėdos rajonas – įvairus geografiškai, stiprus ekonomiškai, gyvas, besiplečiantis, nuolat augantis. Prie to prisideda sėkmingai dirbantys verslininkai, aktyvios bendruomenės ir džiaugsmingą gyvenimą kuriantys kultūros puoselėtojai.

Aktyvią veiklą Savivaldybė įvertino skirdama nominacijas – verslui, kultūrai ir bendruomenėms. Anot renginio vedėjos, į kiekvieną nominaciją kandidatavo būrys pretendentų, tačiau komisija atrinko tik 4. Laureatams įteiktos mero padėkos ir dailininko Vytauto Karčiausko rankų darbo, sėkmę nešančios, gintaru inkrustuotos statulėlės, simbolizuojančios pajūrio medį – draskomą vėjų, augantį ant biraus smėlio, tačiau nepalaužiamą, grakštų ir tvirtą.

Verslo nominacija atiteko kampanijai UAB „SBA baldai“ – už verslo plėtrą ir investicijas, kuriant Klaipėdos rajono patrauklumą ir žinomumą.

Girininkų kaimo bendruomenė įvertinta už bendruomeniškumą ir savanorystės stiprinimą. Kita pastebėta ir apdovanota bendruomenė – VšĮ „Gargždų futbolas“ – už futbolo bendruomenės telkimą, tradicijų puoselėjimą ir aukštus rezultatus, garsinančius Klaipėdos rajoną.

„Gargždų „Banga“ tai – ne vien futbolas, tai – didelė bendruomenė, vienijanti Gargždus ir Klaipėdos rajoną. Noriu pasveikinti visą bendruomenę sugrįžus į LFF A lygą, kitas žingsnis būtų – vėl žaisti Europos lygoje, na ir gal kada nors – Čempionų lygoje“, – kalbėjo VšĮ „Gargždų futbolas“ direktorius Rimantas Mikalauskas.

Nominacijos kultūrai laureatais tapo Gargždų miesto bendruomenė – už menines idėjas, kurios puošia ir garsina Gargždų miestą.

Bendruomenėms ir kultūrai padėkos mero vakaro metu teiktos pirmą kartą.

Išskirtiniu įvertinimu – Europos Komisijos pažymėjimu apdovanota UAB „Hortivita“ – už verslo aplinkos gerinimą. Pažymėjimą įmonės atstovams įteikė Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Audronė Balnionienė ir Administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Mc Geever.

„Atranka gauti šį įvertinimą vyko Europos lygmeniu, įtraukiant ir trečiąsias šalis, tad apie įmonę, jos veiklą ir projektus sužinojo daugybė žmonių visoje Europoje“, – sėkme džiaugėsi Raimonda Mc Geever.

 

Savivaldybės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 465 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,