Mano Gargždai



Neeilinė situacija Rimkuose: iš cisternos liejosi kuras (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Vakar, 16.53 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas, jog Rimkuose nuo bėgių nuvažiavo traukinio sąstato cisterna, bėga dyzelinis kuras.

 

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos. Informacija apie įvykį perduoda ir policijos pareigūnams bei Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojams.

Į nelaimės vietą atvykus ugniagesiams, nustatyta, kad nuo geležinkelio bėgių, be šilumvežio,nuriedėjo ir nuvirto viena cisterna. Dar viena buvo pasvirusi, o likusios trys stovėjo ant bėgių. Visos cisternos buvo užpildytos dyzeliniu kuru, kiekvienoje – 66 t. Iš nuvirtusios cisternos, kuras tekėjo ant grunto paviršiaus, kitos cisternos nebuvo pažeistos.

Likviduojant išsiliejusio kuro padarinius, apie 300 kvadratinių metrų grunto teritorija buvo padengta apsaugai putomis. Kastuvais suformuotas pylimas, aplink išsiliejusio kuro zoną. Kuro surinkimo siurbliais, jis nuo grunto buvo renkamas į 200 litrų talpos statines.

Panaudojus oro pagalves cisterna buvo pakelta, kuro tekėjimas sustabdytas. Prijungus pompą, išsiliejęs skystis perpumpuotas į autocisterną.

18.55 val. atvyko techninės pagalbos traukinys su kranu ir priešgaisriniu vagonu. Netrukus po to, įvykio vietoje vadovavimą perėmė AB „Lietuvos geležinkeliai“ Klaipėdos regiono veiklos užtikrinimo vadovas.

19.48 val. Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos atstovas pranešė, kad apžiūrėjo įvykio vietą. Nustatyta, kad įvykis ekstremalus, bet ekstremali situacija neskelbiama.

Preliminariais duomenimis, kaip informavo Aplinkos apsaugos departamentas, į aplinką išsiliejo apie 10 tonų šio kuro.

Tikslus į aplinką patekęs naftos produktų kiekis paaiškės aplinkosaugos pareigūnams atlikus tyrimą. Į įvykio vietą atvykusi Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija ima surinktų teršalų mėginius, siekiant kuo tiksliau įvertinti surinktų ir į aplinką patekusių naftos produktų kiekius. Juos nustačius, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala.

Baigus taršos likvidavimo darbus, bus atliekami ekogeologiniai tyrimai.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 338 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,