Mano Gargždai



Priekulės lopšelis-darželis turės naują vadovę

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Nuo liepos mėnesio Priekulės lopšelio-darželio direktorės pareigas užims Vilija Rimkuvienė. Asmeninio archyvo nuotr. Nuo liepos mėnesio Priekulės lopšelio-darželio direktorės pareigas užims Vilija Rimkuvienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Kitąmet, nuo liepos mėnesio, Priekulės vaikų lopšelis-darželis turės naują direktorę. Vakar tam pritarė posėdžiavę Tarybos nariai.

 

Dar lapkričio mėnesį Savivaldybė paskelbė konkursą Priekulės vaikų lopšelio-darželio direktoriaus pareigoms užimti. Šiame konkurse dalyvavo tik viena kandidatė – Vilija Rimkuvienė – iki šiol einanti Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro vadovės pareigas. Po konkurso nuspręsta, kad V. Rimkuvienė ir užims lopšelio-darželio vadovės pareigas bei pakeis iki šiol įstaigai vadovaujančią Ireną Skrabienę.

Laimėjusi konkursą kandidatė gruodžio 16 d. pateikė prašymą atleisti ją iš Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės pareigų nuo kitų metų birželio 30 d. ir nuo liepos 1 d. priimti dirbti taip pat vadovės pareigose, bet kitoje švietimo įstaigoje, Priekulėje.

Tarybos posėdžio metu politikai sprendė, ar tenkinti V. Rimkuvienės prašymą.

Sigitas Karbauskas teiravosi, kas tuomet nuo liepos mėnesio vadovaus Šiūparių mokyklos-daugiafunkciam centrui.

„Manau, kad visi politikai žino, kad diskutuojama apie švietimo įstaigų optimizavimą. Sausio mėnesio Tarybos posėdyje bus apsispręsta, ar Šiūparių mokykla-daugiafunkcis centras bus reorganizuotas. Jeigu ne, tada spręsime kitą klausimą – kas vadovaus šiai įstaigai“, – paaiškino Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

Opozicijos atstovas replikavo, jog nieko nežinantis apie jokią reorganizaciją. Kažkam iš politikų leptelėjus, jog informacija buvo skelbta rajono laikraštyje, S. Karbauskas teigė nesuprantantis, kodėl apie tai Tarybos nariai turi susižinoti tik iš spaudos.

„Kas čia per tvarka? Kurie Tarybos nariai apie tai žino? Kuriems reikia? Tai reiškia, čia yra tokių, kuriems reikia ir kuriems ne?“, – neatlyžo Tarybos narys.

Meras Bronius Markauskas informavo, jog dėl kiekvienos reorganizacijos klausimai buvo teikti spręsti Tarybai, dėl šios – ne išimtis.

Galiausiai buvo balsuota. Už darbo sutarties nutraukimą su Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro direktore Vilija Rimkuviene balsavo 24 Tarybos nariai. Už direktorės priėmimą dirbti vadovaujančias pareigas Priekulės lopšelyje-darželyje balsavo 27 politikai. Balsuota ir dėl darbo sutarties nutraukino su iki birželio 30 d. Priekulės lopšeliui-darželiui vadovausiančia I. Skrabiene. Tam pritarė taip pat 27 Tarybos nariai.

Posėdžio metu spręstas klausimas ir dėl kitos švietimo įstaigos – Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos – direktoriaus pareigų. Nors gruodžio 19 d., suėjus darbo santykių terminui, su mokyklai vadovaujančia direktore Audrone Vaičiuliene darbo santykiai turės būti nutraukti, moteris ir toliau liks įstaigos direktore.

Lapkričio 20 d. A. Vaičiulienė dalyvavo konkurse Plikų mokyklos direktoriaus pareigoms užimti. Pastarajai laimėjus, jos kadencija prasitęs dar penkeriems metams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 365 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,