Mano Gargždai



LSD „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynėse – geras rajono sportininkų pasirodymas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Sausio 18 dieną Alytuje vyko Lietuvos sporto draugijos (LSD) „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynės, kuriose Klaipėdos rajono garbę gynė šachmatininkai, šaškininkai ir stalo tenisininkai.

 

Šaškių komanda (Aleksandras Daščiora, Benediktas Pocius ir Ilona Minevičiūtė) tarp 12 komandų buvo penkti. Iki prizinės vietos pritrūko labai nedaug.

Šachmatų varžybos vyko atskirai vyrams ir moterims. Tačiau buvo sudedamas jų rezultatas, taip išvedant komandinę įskaitą.

Tarp vyrų antrus metus nepralenkiamas buvo Vilniaus komandos atstovas Marius Bieliauskas. Jis tik dėl geresnio koeficiento aplenkė druskininkietį Rytį Šalengą. Abiejų sąskaitose – po 6,5 taško iš 7 galimų (lygiomis sužaidė tik tarpusavyje). 5,5 taško surinko ir trečią vietą iškovojo Klaipėdos rajono komandos atstovas Martynas Taučius.

Tarp moterų pirmavo vilnietė Asta Valčiukienė – 5,5 taško iš 6 galimų. Antra – alytiškė Odeta Petraitienė – 5 taškai, trečia – marijampolietė Irena Makackienė – 4,5 taško. Dėl asmeninių priežasčių Klaipėdos rajono atstovė vykti į varžybas negalėjo ir tai padarė didelę įtaką komandinių vietų dalybose.

Tarp komandų vėl nepralenkiami buvo vilniečiai, antri – marijampoliečiai, treti – alytiškiai.

Kitas Klaipėdos rajono atstovas Arūnas Gincas surinko 4,5 taško ir buvo aštuntas tarp 41 šachmatininko. Tokios aukštos vyrų iškovotos vietos lėmė, kad rajono sportininkai net be moters sugebėjo pakilti iki ketvirtos–penktos vietos, kurią pasidalino su Druskininkų komanda.

Stalo teniso varžybose susikovė 8 miestų ir 18 rajonų komandos. Miestų komandos buvo suskirstytos į 2 pogrupius po 4 miestus, rajonų gretose kovos vyko 4 pogrupiuose po 4–5 komandas kiekviename. Sužaidus pogrupių varžybas, rajono atstovai užėmė 1-ąją vietą ir žengė tiesiai tarp 8 stipriausių komandų.

Pirmasis atkrintamųjų varžybų susitikimas vyko su kito pogrupio 2 vietos laimėtojais – Raseinių r. komanda, kurią Klaipėdos rajono stalo tenisininkai nugalėjo rezultatu 3:0. Vėliau patekimui žaisti dėl 1–2 vietų teko susikauti su itin pajėgia Šalčininkų komanda, po atkaklios kovos rezultatu 2:3 teko pripažinti jų pranašumą.

Dėl trečios vietos žaidžiama nebuvo, tad Klaipėdos rajono stalo tenisininkai kartu su Jurbarko komanda pasidalino garbingą 3 vietą. Stalo teniso varžybose rajonui atstovavo Augustė Mikalauskytė, Feliksas Žemgulys ir Romas Gečas.

 

Sporto centro nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 426 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,