Mano Gargždai



Augs rajono vadovų atlyginimai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Praėjusią savaitę Taryba pritarė sprendimui padidinti mero Broniaus Markausko bei jo pavaduotojų pareiginių algų koeficientus. Atlyginimas augs ir Administracijos direktoriui Artūrui Bogdanovui.

 

Padidės atlyginimai

Pagal pateiktą sprendimo projektą, nuo šių metų sausio Klaipėdos rajono mero B. Markausko pareiginės algos koeficientas sieks 18,6, vicemerių Audronės Balnionienės ir Violetos Riaukienės – 15,6.

Ligi šiol mero pareiginės algos koeficientas buvo 18, o vicemerių – 15.

Mero ir jo pavaduotojų darbo užmokestis nustatomas pagal Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymą. Seimas, įgyvendindamas Konstitucinio Teismo nutarimą, priėmė šio įstatymo pakeitimus, kurie numato merų ir jų pavaduotojų pareiginių algų dydžius suskirstyti pagal savivaldybės teritorijoje gyvenančių gyventojų skaičių. Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje, registro duomenimis, gyvena beveik 59 tūkst. žmonių. Todėl, pagal numatytą skirstymą, ji patenka į grupę savivaldybių, kuriose gyvena nuo 50 tūkst. iki 100 tūkst. gyventojų. Šiai grupei priklausančių savivaldybių mero ir jo pavaduotojų pareiginės algos koeficientai augs atitinkamai iki 18,6 ir 15,6.

Pasikeitus koeficientui, mero atlyginimas sieks 3 273,6 Eur (taip pat priedas už ištarnautus Lietuvos valstybei metus). Vicemerių darbo užmokestis – 2 745,6 Eur (taip pat priedas už ištarnautus Lietuvos valstybei metus).

Savivaldybės pateiktais duomenimis, 2019 metais trečiąjį ketvirtį mero atlyginimas prieš mokesčius siekė 3 114 Eur.

 

Vadino absurdo teatru

Atlyginimas keisis ir Administracijos direktoriui A. Bogdanovui. Jo pareiginės algos koeficientas (baziniais dydžiais) didinamas nuo 16,5 iki 17,5.

Bazinis dydis 2020 metais yra 176 eurai.

Savivaldybės puslapyje nurodoma, jog 2019 m. trečiąjį ketvirtį Direktoriaus vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis siekė 2 883 Eur.

Tarybos posėdyje atlyginimų pokyčių klausimas labiausiai jaudino opozicijos atstovą Sigitą Karbauską. Tarybos narys, prieš svarstant sprendimą padidinti mero atlyginimą, prašė rajono vadovo įvardinti įsimintiniausią per pastarąjį laikotarpį nuveiktą darbą.

Meras B. Markauskas pažymėjo, jog darbų nuveikta tikrai daug, tačiau viską išsamiai išdėstys pristatydamas Tarybai veiklos ataskaitą.

Svarstant klausimą dėl Administracijos direktoriaus atlyginimo, S. Karbauskas teiravosi, kiek Savivaldybės administracijoje, be Direktoriaus, yra darbuotojų, turinčių maksimalius darbo užmokesčio koeficientus.

Juridinio skyriaus vedėjas Vaidotas Jasas informavo, jog nei vienas.

„Man atrodo, jog tai – pasityčiojimas iš Administracijos, iš kurios jau ir taip pasityčiota įgyvendinant struktūros reorganizacijos reformą. Darbuotojai nusivylę, o mes keliame Direktoriui atlyginimą? Tai – absurdo teatras“, – dėstydamas motyvus prieš emocijų neslėpė S. Karbauskas.

Už mero ir vicemerių pareiginės algos padidinimą balsavo 24 Tarybos nariai, 1 susilaikė. Administracijos direktoriaus darbo užmokesčio padidinimui pritarė 19 politikų, 3 balsavo prieš ir 2 susilaikė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 356 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,