Mano Gargždai



Doviliškiai išgirdo, kokie realūs pokyčiai laukia seniūnijoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai tęsia tradiciją susitikti su kiekvienos seniūnijos gyventojais išklausyti jų lūkesčių ir pasiūlymų, aptarti laukiančių darbų. Praėjusią savaitę susitikimas vyko Doviluose.

 

Gerės infrastruktūra

Daugiausia klausimų seniūnijos gyventojams kėlė kelių ir gatvių infrastruktūros reikalai. Vienas iš klausimų – H. Šojaus gatvė. Lėbartiškiai informuoti, kad bus skelbiamas konkursas rangovo paieškai. Ir jei pirkimų procedūros vyks sklandžiai, gatvė bus išasfaltuota.

Žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros jau vykdomos ir Mažosios Lietuvos gatvėje. Sklypų vertinimas, kaip numatyta, užtruks iki spalio mėnesio. Po to jau bus galima priimti sprendimus dėl jos tvarkymo.

„Lėšos šiemet numatytos ir Gručeikių gatvės remontui Kaspariškių kaime. 15 tūkstančių eurų bus skirta ir tilto per Lašupio upelį remontui: išsaugoti likusius ir atkurti laiko sugriautus elementus“, – sakė Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Į Savivaldybės ilgalaikio iki 2025 m. susisiekimo infrastruktūros objektų vystymo planą įtraukta ir Kulių gatvė.

 

Keliuose ir gatvėse taps šviesiau

Gyventojai norėtų, kad Parko gatvėje Doviluose abiejose jos pusėse atsirastų šaligatvis. Dabar jis įrengtas tik vienoje dalyje.

Biudžete lėšų šiems darbams šiemet nenumatyta, tačiau, pasak Administracijos direktoriaus, gatvių apšvietimo sistemų palaikymui ir plėtrai rajone numatyta apie 105 tūkst. eurų. Apšvietimas bus įrengiamas ten, kur vyksta intensyvus eismas. Viena tokių vietų – J. Basanavičiaus gatvė, iš Gargždų vedanti į Dovilus.

Rūpindamiesi vaikų saugumu, sodų gyventojai šioje gatvėje sakė pageidaujantys dar vienos autobusų stotelės. Savivaldybės vadovai sakė pasidomėsiantys galimybėmis ar alternatyvomis, nes šiuo metu nėra kur pastatyti net kelio ženklo: trukdo prie pat kelio esantis griovys.

 

Procedūros gali užtrukti

Be dėmesio ir investicijų neliks Dovilų karjeras, kurį pamėgę ne tik vietiniai, gargždiškiai, bet ir klaipėdiečiai. Tikimasi, kad patvirtinus specialiąją Aplinkos apsaugos rėmimo programą bus galima praplėsti maudyklą, įrengti persirengimo kabinas, suoliukus ir pastatyti šiukšliadėžes.

O miesto centre stūksantis namas-vaiduoklis kurį laiką dar niekur nedings. Šią vasarą Savivaldybės iniciatyva priestatas buvo aptvertas įspėjamąja juosta. Gruodį gautas pastatą administruojančios įmonės laiškas su atliktos ekspertizės išvada. Joje rašoma, kad pastatas yra griaunamas. Todėl šiuo metu siekiama gauti leidimus griauti.

 

Visi darbai – realūs

„Nepaisant to, kad Savivaldybės biudžetas šiemet 10 milijonų eurų didesnis nei pernai, tų pinigų viso rajono mastu neužteks: lėšų poreikis kiekvienoje seniūnijoje daug didesnis. Taip pat yra ir kitų visam rajonui svarbių projektų, tokių kaip daugiafunkcio sporto centro statyba, kultūros centro Gargžduose renovacija“, – sako rajono meras Bronius Markauskas.

Būtent todėl jau kitąmet planuojama didesnę sprendimų laisvę suteikti pačioms seniūnijoms ir jų bendruomenėms: seniūnijos gyventojai galėtų patys priimti sprendimus, kam skirti prioritetą – kokią gatvę asfaltuoti pirmiausia, kur reikia šaligatvio ar apšvietimo. Tokiu būdu siekiama įgyvendinti dalyvaujamojo biudžeto principą.

„Viskas, ką šiandien aptarėme ir suplanavome, yra realūs darbai, kurie bus atlikti. Nežadame to, ko negalėsime ištesėti, atsižvelgdami į finansines galimybes. Suprantu, kad visada norisi greitesnių pokyčių, tačiau kad jie įvyktų, kartais tenka priimti ir ne visai populiarius sprendimus. Todėl tikimės jūsų palaikymo, sprendžiant viso rajono reikalus“, – sakė meras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 298 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,