Mano Gargždai



Rajono sportininkų pasiekimai Lietuvos mokyklų žaidynėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
V. Marcinkevičiaus nuotr. V. Marcinkevičiaus nuotr.

Sausio mėnesį toliau vyko Lietuvos mokyklų žaidynių kovos. Įvyko kaimo vietovių mokyklų tinklinio, svarsčių kilnojimo, stalo teniso, visų bendrojo ugdymo mokyklų šachmatų (tiek pradinių klasių, tiek visų amžiaus grupių) varžybos, taip pat vyko įvairios zoninės, tarpzoninės ir finalinės varžybos. O vasario 1 dieną Druskininkuose įvyko žiemos sporto šakų atstovų varžybos, plius keleto sporto šakų finalinės varžybos.

    

Apie rajonines varžybas nuolat informuodavome portalo „Mano Gargždai“ puslapiuose, iliustruodami nuotraukomis (galima rasti archyvinėje medžiagoje, skiltyje „Sportas“). Dabar informacija apie tai, kaip mūsų rajono mokykloms sekėsi kovoti respublikinėse varžybose ir apie turnyrinę padėtį įvykus sausio mėnesio kovoms.

Sausio 10 dieną, Gargžduose, vykusiose kaimo mokyklų vaikinų futbolo zoninėse varžybose Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai iškovojo antrąją vietą ir pateko į tarpzonines varžybas, kurios numatytos taip pat Gargžduose, vasario 28 dieną.

Sausio 17 dieną vyko analogiškos kaimo mokyklų merginų futbolo varžybos. Čia iškovojo antrąją vietą ir į tarpzonines varžybas prasibrovė Dovilų pagrindinės mokyklos jaunosios futbolininkės. Sausio 31 dieną Gargždų sporto centro salėje 4 komandos susirinko jau į tarpzonines varžybas. Čia tik nugalėtojoms buvo garantuota vieta finalinėse varžybose. Deja, doviliškės šįkart liko trečios, jos ir užbaigė savo dalyvavimą. Nugalėtojomis tapo vienos iš pajėgiausių Lietuvos mokyklų žaidynių futbolo komandų – Rietavo savivaldybės Žadvainių pagrindinės mokyklos moksleivės. Jos buvo pastarųjų dviejų metų LMŽ prizininkės.

Sausio 10 dieną miesto mokyklų svarsčių kilnojimo finalinėse varžybose Kuršėnuose Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos svarstininkai buvo aštunti. Už tai jie gavo 85 premijinius taškus. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos jaunieji svarstininkai, sausio 25 dieną dalyvavę kaimo vietovių mokyklų tarpzoninėse varžybose Mažeikių rajone, iškovojo 3 vietą, už ką gavo 75,5 premijinio taško. Deja, iki finalinio etapo jiems pritrūko labai nedaug, tik vienos vietos.

Sausio 10 dieną Šilalės rajone vyko kaimo vietovių mokyklų krepšinio trys prieš tris tarpzoninės varžybos. Mūsų rajonui atstovavo Endriejavo pagrindinės mokyklos merginų ir Kretingalės pagrindinės mokyklos vaikinų komandos. Endriejavo merginos buvo trečios ir iš tolimesnių kovų iškrito, o štai Kretingalės vaikinai nudžiugino prasibraudami į finalines varžybas, kurios įvyko vasario 1 dieną Druskininkuose. Čia susirinko pajėgiausios 8 Lietuvos kaimo vietovių mokyklų komandos. Kad kretingališkiai gali neblogai pasirodyti, buvo kalbėta jau per rajonines varžybas. Nuojauta neapvylė. Kretingalės pagrindinės mokyklos krepšininkai, vadovaujami mokytojo Sauliaus Paukščio, tapo Lietuvos mokyklų žaidynių čempionais. Nugalėtojais tapo Rokas Tiškus, Matas Tautavičius, Lukas Donėla ir Egidijus Grabys.

Be krepšininkų, vasario 1 dieną Druskininkuose dar kovojo Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos šachmatininkai, vadovaujami mokytojų Sigitos Sičiūnienės ir Vitalijos Valaikės. Buvo kovojama dvejose amžiaus grupėse. Tarp 2007 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių, gargždiškiai tarp 26 komandų buvo dvylikti. Ypatingai geras buvo prie pirmos lentos žaidusio Mato Valaikos indėlis – 6 taškai iš 7 galimų. Bet to nepakako aukštesnei komandinei vietai. Vyresniųjų grupėje kovoję „Kranto“ moksleiviai buvo trylikti tarp 21 komandos. Reikia pažymėti, kad vyresnieji „krantiečiai“ žaidė be vieno komandos nario, plius buvo vieni iš jauniausių varžybų dalyvių. Nepaisant to, visi trys (Dominykas Lavrentjevas, Kernius Balčiūnas ir Domas Andrijauskas) turėjo pliusinius reitingus.

Druskininkuose vasario 1-ąją buvo ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos žiemos sporto šakų atstovai, vadovaujami mokytojo Valento Marcinkevičiaus. Moksleiviai kovėsi komandinėse nusileidimo nuo kalno slidėmis ir snieglente varžybose. Geriausiai sekėsi nusileidimas snieglente merginoms. Čia gargždiškės buvo ketvirtos tarp 11 komandų. Tokį aukštą pasiekimą lėmė Gertrūdos Žemgulytės indėlis, kuri nusileidime snieglente individualiai užėmė trečią vietą, nuo antrosios atsilikdama tik 5 šimtosiomis sekundėmis. Analogiškai, vaikinai buvo 14 vietoje tarp 18 komandų. Nusileidimo slidėmis rungtyje buvo didesnė konkurencija. „Vaivorykštės“ merginos buvo 19-oje vietoje tarp 26 komandų, o vaikinai – 13-toje vietoje tarp 28 komandų.

   Pasibaigus sausio mėnesio kovoms bei įveikus 2019–2020 mokslo metų mokyklų žaidynių trečdalį, tarp miesto mokyklų bei rajono gimnazijų šiuo metu pirmauja Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai, savo taupyklėje turintys 356 taškus. Antroje vietoje – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos sportininkai, surinkę 287,5 taško. Treti – Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai (160,5 taško). Jie lenkia ketvirtoje vietoje esančius Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos atstovus (159 taškai) bei penktoje – Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos moksleivius (66 taškai). Tiesa, „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai dar negavo taškų už šachmatų finalines varžybas, o „Vaivorykštės“ gimnazija – už pasirodymą žiemos sporto šakų rungtyse.

Kaimo vietovių mokyklų varžybose vyksta atkakli kova tarp Vėžaičių, Endriejavo ir Dovilų pagrindinių mokyklų. Kol kas pirmauja Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai (332 taškai). Jiems ant kulnų lipa Endriejavo (248 taškai) ir Dovilų (234 taškai) pagrindinės mokyklos. Doviliškiai artimiausiu metu turėtų tapti lyderiais. Mat, jie dalyvauja ketveriose respublikinėse (tarpzoninėse) varžybose, kur bus dosniai pamaloninti nemaža taškų suma. Po jų vietomis dalijasi: Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokykla – 107 taškai, Ketvergių pagrindinė mokykla – 106 taškai, Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla – 102 taškai. Dar 5 mokyklos turi surinkusios iki 50 taškų. Už puikų pasirodymą krepšinio aikštelėse Kretingalės pagrindinės mokyklos taupyklėje turėtų atsirasti apie 130–140 taškų, tuomet jie iškart pakiltų į ketvirtą vietą rajone.

Pradinių klasių lenktyniavimo įskaitoje po sausio mėnesio kovų lyderiais ir toliau lieka Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai (108,5 taško). Antroje vietoje – Slengių mokykla-daugiafunkcis centras (74,5 taško). Treti – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai (52 taškai). Ketvirti – Dovilų pagrindinės mokyklos mažieji sportininkai (47 taškai). Penkti – Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleiviai (40 taškų). Dar penkios mokyklos turi iki 25 taškų. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos jaunieji šachmatininkai už pasirodymą Druskininkuose turėtų gauti apie 60 taškų, kas padėtų „krantiečiams“ laikinai tapti lyderiais rajone tarp pradinių klasių.

Apie mokyklų gaunamus taškus ir turnyrinę padėtį informaciją galite rasti Gargždų sporto mokyklos internetiniame puslapyje.

Vasario mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynės rajone bus tęsiamos. Vyks miesto mokyklų stalo teniso, miesto ir kaimo vietovių mokyklų „Drąsūs-stiprūs-vikrūs“ estafečių varžybos tiek pradinių, tiek 5–6 klasių moksleiviams, taip pat vyks miesto mokyklų merginų tinklinio varžybos. Tuo pačiu bus nemažai respublikinių zoninių, tarpzoninių varžybų. Apie visa tai nuolat informuosime.

 

Sausio mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynėse geriausiai kovojusios rajono komandos – Zigmo Bitinino ir Valento Marcinkevičiaus nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 423 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,