Mano Gargždai



Jaunimo klasikinių šachmatų pirmenybėse – gausios gargždiškių pajėgos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Vasario 18–23 dienomis Kaune, „Park in by Radisson“ viešbutyje vyko BM10–BM18 klasikinių šachmatų Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo šešiolika Gargždų sporto mokyklos ugdytinių: Auksė Zonytė (M10), Matas Valaika (B10), Dominykas Kušlikis (B10), Šarūnas Juknius (B10), Vytautė Paliulytė (M12), Domas Andrijauskas (B12), Paulius Rusteika (B12), Danielius Antužis (B12), Arvydas Žiūra (B12), Jogailė Paliulytė (M12), Dovydas Spevak (B14), Kernius Balčiūnas (B14), Dominykas Lavrentjevas (B14), Jorė Balčiūnaitė (M16), Žygimantas Staponas (B16) ir Domantas Antužis (B18).

 

Patys gausiausi turnyrai buvo B10, B12 ir B14. B10 grupėje iš visos Lietuvos susirinko 60, B12 – 53, B14 – 37 dalyviai. Konkurencija – didžiulė. Tad Gargždų berniukams teko paplušėti, siekiant aukštesnių vietų. Gerai kovojo visi, tačiau geriausiai pasirodė Domas Andrijauskas, B12 grupėje surinkęs 6 taškus iš 9 galimų ir iškovojęs aukštą devintąją vietą. Domas Andrijauskas 7–8 ratuose buvo tarp lyderių, kovojo su būsimais pirmenybių prizininkais, tačiau prieš juos surinko tik pusę taško, ko nepakako siekiant aukštesnių vietų. Gerai B12 grupėje kovojo ir kiti berniukai: Paulius Rusteika – 22-oje vietoje (5 taškai), Arvydas Žiūra – 29-toje vietoje (4,5 taško), Danielius Antužis – 32-oje vietoje (4 taškai).

Tarp B10 berniukų į geriausiųjų dešimtuką paskutiniu momentu įšoko gargždiškis Matas Valaika. Jis, kaip ir D. Andrijauskas, taip pat surinko 6 taškus ir buvo dešimtoje vietoje. Kovingi šioje grupėje buvo ir Dominykas Kušlikis (16 vieta, 5,5 taško) bei Šarūnas Juknius (32 vieta, 4,5 taško).

B14 grupėje buvo trys Gargždų atstovai. Visi jie pasirodė pagal galimybes. Dovydas Spevak su 4 taškais buvo 23-čioje vietoje (+52 Rtg taškai), Dominykas Lavrentjevas su 4 taškais – 25-toje vietoje (+ 50 Rtg. taškų), Kernius Balčiūnas su 2,5 taško – 36-toje vietoje.

Nelengva buvo kovoti Žygimantui Staponui (B16) ir Domantui Antužiui (B18) su patyrusiais Lietuvos šachmatininkais savo amžiaus grupėse. Tarp 23 dalyvių Domantas buvo tik 22 reitingu. Tačiau jis nesijautė autsaideris ir su visais kovojo garbingai. Negana to, sugebėjo surinkti 3,5 taško (21 vieta) bei savo reitingą pakelti 28 taškais. Dar geriau pasirodė Žygimantas Staponas. Jis surinko 4,5 taško, buvo 12-toje vietoje tarp 20 dalyvių, savo asmeninį reitingą pakeldamas 34 taškais.

Tarp vaikinų gausioje Gargždų delegacijoje buvo ir 4 mergaitės. Visos jos savo grupėse pelnė garbės taškus, kovojo pagirtinai, tačiau liko tarp varžybų autsaiderių. Iš jų atskirai reikia išskirti Auksę Zonytę (M10), kuri buvo Lietuvos pirmenybių debiutantė, tačiau nė kiek neišsigando labiau patyrusių varžovių, žaidė drąsiai, ryžtingai, surinko 3 taškus iš 9 galimų ir šiek tiek pakilo nuo turnyrinės lentelės apatinės dalies.

Šiose varžybose tarptautinių reitingų reikalavimus klasikiniuose šachmatuose pirmą kartą įvykdė Paulius Rusteika, Jorė Balčiūnaitė ir Jogailė Paliulytė. Net šešiems gargždiškiams pavyko savo reitingus pasikelti. Lauksime žinių iš FIDE apie jų reitingų patvirtinimus.

Vaikų pasirodymą treneris Zigmas Bitinas vertina teigiamai. Beveik visi keltas užduotis įvykdė, kai kurie jas viršijo su kaupu. Visiems buvo gera patirtis ateities kovoms.

Sporto mokyklos vardu dėkojama Domo, Mato, Dominyko, Vytautės ir Jogailės, Šarūno bei Auksės tėveliams, išvykoje lydėjusiems vaikus ir padėjusiems spręsti visus kylančius klausimus. Be jų pagalbos sunku būtų buvę ilgam laikotarpiui išvežti tokią gausią dalyvių grupę.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 205 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,