Mano Gargždai



Nacionalinio diktanto teksto intriga

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Diktantas.lt nuotr. Diktantas.lt nuotr.

Jau tryliktą kartą organizuojamas Nacionalinis diktantas šiemet vyks vasario 28 dieną, penktadienį, 11 valandą. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

 

Kaip ir kasmet Nacionalinis diktantas pakvietė autorių parašyti tekstą specialiai konkursui.

„Šių metų tekstas apjungia lietuvių kalbos grožį ir sudėtingą daugiasluoksnę sostinės Vilniaus, o kartu ir Lietuvos istoriją. Tekstas ne tik grakštus ir žavintis lietuvių kalbos gyliu, bet ir intriguojantis – tikimės, kad autoriaus meistriškai supintas pasakojimas paskatins mus stabtelti ties mūsų istorijos vingiais, gal net nauju žvilgsniu pažvelgti į simbolines Vilniaus vietas“, – sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Tekstas rengiamas bendradarbiaujant su Valstybine lietuvių kalbos komisija – nuolatine projekto partnere. Tekstas bus skelbiamas svetainėse www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt kovo 2 d.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti mokyklose, bibliotekose, savivaldybių salėse. Rašyti diktantą kviečiami ir įmonių bei organizacijų atstovai, jie tą daryti gali savo patalpose. Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir galės rašyti joms patogiu laiku vasario 28–kovo 1 d.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu jau trečius metus iš eilės organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“.

 

Nacionalinio diktanto organizatoriai dalyviams skelbia trumpą atmintinę:

2020 m. vasario 28 d. I etapas:

Rašyti diktantą gali visi – tam reikalinga tik radijo arba interneto ryšis, popieriaus lapas ir rašiklis.

Visi rašantys – savivaldybės, bibliotekos, įmonės ir organizacijos kviečiamos iš anksto pranešti apie savo dalyvavimą ir preliminarų dalyvių skaičių e.paštu

Jeigu rašyti diktantą nusprendėte spontaniškai ir nesiregistravote, dalyvauti vis tiek galite – svarbiausia atsiųskite mums savo diktantą.

Diktanto dieną (2020–02–28) įmonės darbuotojai/būrelis bičiulių/šeimos nariai ir pan. renkasi savo patalpose ir rašo diktantą. Transliacija per LRT radiją bei internetu – 11 val. Taip pat visi norintys gali rašyti savivaldybėje, mokykloje arba bibliotekose. Transliacijos trukmė apie 40 minučių.

Pasibaigus transliacijai surenkate darbus ir išsiunčia organizatoriams (viename voke)

Kadangi apie rezultatus asmeniškai informuosime tik geriausiai parašiusius ir patekusius į konkurso finalą, rekomenduojame pasidaryti savo diktanto kopiją (pvz. nuotrauką mobiliuoju telefonu). Galėsite pasitikrinti patys, kaip jums sekėsi, kai 2020 kovo 2 d. paskelbsime originalų tekstą www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt Kiekvienas diktantą rašęs asmuo lapo viršuje būtinai turi nurodyti vardą, pavardę, kontaktinį telefoną, e. paštą.

Darbus būtina siųsti mums (viename voke) iš karto po rašymo 2020–02–28 imtinai adresu:

Nacionalinio diktanto konkursui

AB Lietuvos paštas

J. Jasinskio g. 16

03500 Vilnius

 

II etapas – diktanto finalas Vilniuje (vyks balandžio 4 d. 11 val.)

Į diktanto finalą kviečiami geriausiai diktantą parašę asmenys.

Finalo dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijoje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,