Mano Gargždai



Projektas „Ištrūk“ – puiki galimybė jaunimui atrasti save įdomiuose užsiėmimuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
GAJC nuotr. GAJC nuotr.

Gargždų atviras jaunimo centras šiuo metu pradėjo vykdyti projektą „Ištrūk“, kuris finansuojamas Jaunimo reikalų departamento (JRD) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Šis projektas bus vykdomas du metus – 2020 m. ir 2021 m., laikotarpiui skirta suma – 30 900 Eur. Šiuo metu vykdomas 2020 m. projektas, kuriam skirta – 15 500 Eur.

 

Centras rašo JRD projektus ir vykdo jaunimui patrauklias veiklas jau ketvirtus metus. Prieš teikiant paraišką konkursui, didelis dėmesys skiriamas lankytojų nuomonei ir poreikiams, stengiamasi sudaryti palankias sąlygas jų idėjų vystymui ir įgyvendinimui. Vykdomos veiklos skatina jaunuolius nebijoti klysti, sužinoti kažką naujo ir įkvepia naujoms idėjoms, taip pat lavina vaizduotę, suteikia galimybę ieškoti ir atrasti save per įvairius užsiėmimus, kurių metu turi puikią galimybę ugdyti socialinius įgūdžius, susirasti draugų ir įdomiai praleisti laisvalaikį.

Praėjusiais 2019 m. Gargždų atviras jaunimo centras vykdė projektą „Jaunimo šturmas 2“, kuris susilaukė nemažai dalyvių ir puikių atsiliepimų apie įvykusias veiklas bei renginius. Jaunuoliai išbandė save įvairiose srityse, kur įgijo naujos patirties, dalyvavo filmų vakaruose po atviru dangumi, turėjo galimybę patikrinti jėgas sportiniuose užsiėmimuose ir turnyruose, taip pat ugdė savo meninius sugebėjimus – filmuodami klipą filmavime ir kurdami dainai, turėjo galimybę mokytis dirbti komandoje gaminant maistą ar lauko baldus.

Vasarą pasisekimo sulaukė jaunimo centro organizuojama patyriminė stovykla, kurios metu jaunuoliai susidūrė su įvairiais iššūkiais ir juos sėkmingai įveikė. Daugiausia dalyvių sulaukė kasmet organizuojamas Rugsėjo 1-osios renginys „Vienu ritmu“ bei praėjusiais metais pirmą kartą surengta konferencija „Jauno žmogaus pasaulis“, kurioje apie 500 klausytojų dalyvavo diskusijose su Lietuvoje žinomais atlikėjais, tokiais kaip Vidas Bareikis, Ieva Zasimauskaitė ir Vytautas Medineckas-Irnovytas.

„Vykdytos veiklos suteikė galimybę išbandyti save ir įgyti naujos patirties, išmokti kažką naujo bei, žinoma, prasmingai praleisti savo laisvalaikį, buvo galimybė surasti naujų draugų“, – taip apie praėjusių metų projektą ir jo veiklas pasisako viena iš Centro lankytojų.

Jaunuoliai džiaugiasi ir dalinasi patirtimi, skatina dalyvauti šiais metais vykstančio projekto veiklose.

Prasidėjus 2020 m., Gargždų atviras jaunimo centras jau įvykdė pirmąsias šio projekto veiklas: stalo žaidimų vakarus, maisto gaminimo užsiėmimus, taip pat jaunuoliai turėjo galimybę sudalyvauti ekstremalaus orientavimosi užsiėmimuose, žygiuose ir kitose kiekvieną mėnesį skelbiamose veiklose.

Šiais metais projekte „Ištrūk“ numatomos ne ką mažiau įvairios veiklos nei anksčiau, toliau planuojami įvairiausių skirtingų stalo žaidimų vakarai, tradicija tapę maisto gaminimo užsiėmimai penktadieniais, gegužės ir gruodžio mėnesiais numatomos karjeros išvykos, kurių metu jaunuoliai galės susipažinti su juos dominančiomis profesijomis, taip pat vasarą numatomi filmų vakarai po atviru dangumi vasaros estradoje.

Liepos mėnesį planuojama patyriminė stovykla, numatomos išvykos į kitus atvirus jaunimo centrus, planuose – seniai vykusi ir visų laukiama naktis erdvėje, kurios metu jaunuoliai prasmingai leis savo vakarą ir atliks įvairias užduotis, taip pat protų mūšis, pabėgimo kambario įrengimas bei kasmetine tradicija tapę tokie renginiai kaip popietė su jaunaisiais verslininkais, kurie dalinsis savo patirtimi ir atsakys į jaunimui svarbius klausimus, socialinė gyvoji biblioteka/konferencija „Jauno žmogaus pasaulis“, Rugsėjo 1-osios renginys „Vienu ritmu“ ir kitos veiklos.

Daugiau informacijos apie Gargždų atviro jaunimo centro vykdomas veiklas galite rasti: Facebook‘o paskyroje: Gargždų atviras jaunimo centras ir internetinėje svetainėje – www.gajc.lt.

 

GAJC nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,