Mano Gargždai



Gargžduose padaugėjo socialinių būstų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Siekdama mažinti laukiančiųjų socialinio būsto eiles, Klaipėdos rajono savivaldybė per pastaruosius kelerius metus įsigijo 16 butų. Jie jau išnuomoti asmenims ar šeimoms, kurie turi teisę į tokį būstą.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija prieš ketverius metus pradėjo vykdyti projektą „Klaipėdos rajono savivaldybės socialinio būsto fondo plėtra“. Jo metu Gargždų mieste įsigyta net 16 butų – po 7 vieno ir dviejų kambarių bei 2 trijų kambarių. Iš jų 3 pritaikyti negalią turintiems asmenims.

„Butai, skirti neįgaliems asmenims ar šeimoms, yra pirmame namo aukšte, nupirkti butuose skirti naudoti mobilūs keltuvai, kurie pritaikyti asmenims su judėjimo negalia. Taip pat dušuose pastatytos specialios kėdės, kambariuose elektros jungikliai bei rozetės yra tinkamame aukštyje, kad juos pasiektų asmenys su negalia“, – sako Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys.

Projektas baigtas vykdyti praėjusių metų pabaigoje, o jo vertė siekia bemaž 600 tūkst. eurų. Būstai turėjo atitikti Europos Sąjungos normatyvinius standartus – turėjo būti tinkami gyventi vienam asmeniui ar šeimai ir atitinkantys statybos bei specialiųjų normų reikalavimus. Taip pat reikalavimuose numatyta, kad netoliese turi būti gydymo, ugdymo ir kitos įstaigos, todėl projekte buvo numatyta butus įsigyti būtent Gargžduose.

Visi šie butai jau nuomojami asmenims ar šeimoms, turinčioms teisę į socialinį būstą. Iš viso juose apsigyveno 46 žmonės.

Gargžduose yra 42 socialiniai būstai, o iš viso visame Klaipėdos rajone – 63. Galimybės apsigyventi socialiniame būste Klaipėdos rajone laukia 100 asmenų ar šeimų.

Tiek laukiantieji eilėje, tiek jau gyvenantys socialiniuose būstuose turi nepamiršti iki liepos 1 d. deklaruoti gautas pajamas ir turtą, kurie neturi viršyti Vyriausybės numatytų dydžių. Popierinių deklaracijos formų pristatyti į Klaipėdos rajono savivaldybę nereikia – informaciją apie pateiktą deklaraciją Savivaldybė gaus iš Socialinės paramos informacinės sistemos SPIS, prisijungusi prie VMI registro duomenų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 344 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,