Mano Gargždai



Vėl bus galima lauke prekiauti augalais, sėklomis ir trąšomis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė siūlymui nebedrausti karantino metu specializuotose, stacionariose vietose, lauko sąlygomis, prekiauti augalais, skirtais sodinti, sėklomis bei trąšomis.

 

Žemės ūkio ministro Andriaus Palionio teigimu, šio sprendimo labai laukė ne tik prekybininkai, bet ir Lietuvos gyventojai, kurie, artėjant pavasariniams žemės ūkio darbams, nebegalėjo įprastu būdu įsigyti sodinukų, sėklų ar trąšų.

„Pavasariniams žemės ūkio darbams prasidėjus, Žemės ūkio ministerija nuolat gaudavo prekybininkų, karantino metu nebegalinčių prekiauti sodininkystės, žemdirbystės prekėmis įprastose prekyvietėse, klausimų dėl savo veiklos galimybių. Ne paslaptis, kad ir žmonės, pirkdami sodinukus, sėklas, nori jas matyti „gyvai“, liesti, pasikonsultuoti su pardavėju, todėl šiuo metu, kai sodo, daržo darbai įgauna pagreitį, galimybė saugiai nusipirkti reikiamų prekių yra tikrai reikalinga“, – teigia žemės ūkio ministras A. Palionis.

Prekybos ir paslaugų vietose, kuriose veikla nedraudžiama, privaloma tiek darbuotojams, tiek klientams užtikrinti saugias higienos sąlygas bei aprūpinti juos būtinomis apsaugos priemonėmis, atsižvelgiant į valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytus reikalavimus.

Fiziniai ir juridiniai asmenys gali prekiauti sodininkystės, daržininkystės ir kitomis žemės ūkiui skirtomis prekėmis ne tik specializuotose, stacionariose prekybos vietose, lauko sąlygomis, bet ir pristatyti prekes į nurodytą vietą ar įsirengti prekių atsiėmimo punktus ir tokiu būdu toliau vykdyti savo veiklą.

„Primenu, kad visi prekiautojai gali vykdyti ir internetinę prekybą. Jie turi kelias galimybes – pristatyti prekes kliento nurodytu adresu arba įsteigti prekių atsiėmimo punktus. Žinoma, prekių atsiėmimo punktai turi veikti laikantis visų jiems keliamų higienos reikalavimų“, – teigia žemės ūkio ministras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 159 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,