Mano Gargždai



Savivaldybės Antikorupcijos komisija turi naują pirmininkę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Loreta Piaulokaitė-Motuzienė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Loreta Piaulokaitė-Motuzienė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono taryba šiandien paskyrė naują Antikorupcijos komisijos pirmininkę. Ja tapo Tarybos narė Loreta Piaulokaitė-Motuzienė. Nauja pirmininkė paskirta, kai iš šių pareigų savanoriškai pasitraukė opozicijoje esantis Tarybos narys Sigitas Karbauskas, o opozicijos atstovai naujo kandidato per kelis mėnesius nepasiūlė.

 

Antikorupcijos komisijos veikla itin svarbi. Komisija atlieka ne tik įvairių teisės aktų antikorupcinį vertinimą, bet ir prižiūri, kaip Savivaldybėje ir jai priklausančiose įmonėse valdomas turtas, laikomasi teisės aktų, kad būtų sumažinta bet kokios galimos korupcinės veiklos tikimybė.

Iki šių metų Antikorupcijos komisijai vadovavo opozicijoje esantis Sigitas Karbauskas. Tačiau sausį jis netikėtai savanoriškai pasitraukė iš pirmininko pareigų ir tokiu būdu pristabdė šios komisijos darbą. Be to, paskutinis posėdis baigėsi ir prašymu Etikos komisijai įvertinti Sigito Karbausko elgesį jame. Skunde buvo akcentuojama, kad S. Karbauskas kalbėjo pakeltu tonu, vartojo įžeidžiančius epitetus.

Pagal dabartinę tvarką Antikorupcijos komisijos pirmininko kandidatūrą siūlo Opozicija. Kandidatūros laukta kelis mėnesius, išsiųstas ne vienas prašymas, tačiau atsakymo negauta. Siekiant, kad Antikorupcijos komisijos darbas nebūtų trikdomas, Klaipėdos rajono taryba šiandien priėmė sprendimą paskirti naują pirmininkę – Loretą Piaulokaitę-Motuzienę.

„Iš tikrųjų gaila, kad pastaruosius kelis mėnesius vienos svarbiausių Savivaldybės komisijų darbas buvo sutrikdytas. Todėl mano, kaip naujos pirmininkės, tikslas – kuo greičiau atnaujinti komisijos veiklą. Jau artimiausiu metu narius sukviesiu į posėdį, aišku, nuotoliniu būdu. Klausimų yra prisikaupę nemažai, būtina juos spręsti ir priimti sprendimus. Neabejoju, kad darbas vyks sklandžiai ir konstruktyviai, be emocijų ir gerbiant vieniems kitus“, – sako Tarybos narė, naujoji Antikorupcijos komisijos pirmininkė L. Piaulokaitė-Motuzienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,