Mano Gargždai



Vyriausybė pratęsė karantiną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Vyriausybės sprendimu, karantinas Lietuvoje pratęsiamas iki birželio 16 d. Tačiau jis dar labiau švelninamas. Vėl bus leidžiami komandiniai žaidimai, renginiai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse. Tiesa, juose dalyvauti galės tik tam tikras žmonių skaičius. Viena valanda – iki 23 val. – pratęsiamas kavinių ir naktinių klubų darbas, numatomi kiti švelninimai.

 

Pokyčiai dėl renginių

Ministrų kabinetas pritarė, kad jau nuo kitos savaitės bus galima vėl pradėti organizuoti renginius. Tiesa, nustatomi tam tikri reikalavimai. Atvirose erdvėse organizuojant renginį, jame bus leidžiama dalyvauti iki 300 žmonių, o uždarose patalpose – iki 100. Bus privaloma užtikrinti dviejų metrų atstumą tarp žmonių.

Jei situacija dėl COVID-19 šalyje neblogės, tai nuo birželio 16 d. atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose žmonių skaičius galės didėti iki 500.

Tuo pačiu mažėtų ir apribojimai renginiams uždarose erdvėse. Nuo birželio 16 d. renginyje būtų galima dalyvauti ne daugiau kaip 150 dalyvių.

 

Pokyčiai kavinėms, sportui

Jau kitą savaitę vėl bus galima mėgautis komandiniais žaidimais lauke. Futbolą, krepšinį bus leidžiama žaisti mėgėjams. Taip pat pritarta ir siūlymui leisti sporto renginius su žiūrovais.

Viena valanda ilginamas ir kavinių bei naktinių klubų darbas. Bus leidžiama dirbti iki 23 val.

 

Kaukės kai kur dar privalomos

Visiems vyresniems nei 6-erių metų nosį ir burną dengiančias kaukes, respiratorius ar kitas veido apsaugos priemones privaloma dėvėti turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, renginiuose, ekskursijose, viešojo transporto įlaipinimo vietose.

Taip pat ir viešose uždarose erdvėse, išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo įstaigose, sportuojant, lankantis baseine ar pirtyje. Visais kitais atvejais neprivaloma, tačiau ir toliau rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,