Mano Gargždai



150 tūkst. eurų pajamų neapskaičiusi įmonė dėvėtais rūbais prekiavo ir Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai, vadovaujant Klaipėdos apygardos prokuratūrai, išaiškino mokesčius slėpusią ir atlyginimus vokeliuose mokėjusią Plungės įmonę, kuri įtariama neapskaičiusi apie 150 tūkst. eurų pajamų, gautų iš prekybos dėvėtais drabužiais. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo. Įtarimai pareikšti įmonės vadovui.

 

Pareigūnų akiratyje atsidūrusi įmonė užsiima didmenine ir mažmenine dėvėtų drabužių prekyba, turi fizines parduotuves Plungėje, Tauragėje ir Gargžduose. Kiek anksčiau parduotuvių būta dar dviejuose miestuose – Šilutėje ir Raseiniuose. Įtariama, kad per pastaruosius dvejus metus įmonė galėjo neapskaityti už pardavimo sandorius gautų pajamų, kurių suma siekia per 150 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad bendrovėje veikė vokelių sistema. Niekur neapskaitytas darbo užmokestis buvo mokamas įmonėje įdarbintiems asmenims, kurių yra daugiau nei 20. Skaičiuojama, kad neoficialiai išmokėtų atlyginimų suma gali siekti per 40 tūkst. eurų.

Tyrimo duomenimis, iš viso įmonė įtariama nuslėpusi per 50 tūkst. eurų mokesčių valstybei.

Bendradarbiaujant su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI), įvairiose su bendrove susijusiose vietose buvo atlikta 10 kratų, kurių metu 4 parduotuvėse rasta beveik 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Įtariama, kad tai neapskaitytos savaitės pajamos.

Šiuo metu dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo įtarimai pareikšti įmonės vadovui, taip pat jam apribotas disponavimas įmonės bei asmeniniu turtu, paskirtos kardomosios priemonės.

Atliekamam ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Už neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą valstybės įgaliotai institucijai, kai suma viršija 750 MGL, numatoma griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 114 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,