Mano Gargždai



Jaukioje žvejų šventėje išdalyti Padėkos karšiai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus nuotr. Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus nuotr.

Praėjusį savaitgalį Drevernoje surengta tradicinė kaimo ir žvejų šventė „Ant marių kraštelio“. Šiemet renginys, kaip juokauja organizatoriai, buvo šiek tiek „karantininis“ – vadovaujantis Vyriausybės nurodymais, šventė perkelta į mažesnę erdvę – iš Mažųjų laivų uosto į sporto aikštyną.

 

Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė teigė, kad žmonės teigiamai pasitiko idėją pakeisti vietą, nes šventė ir anksčiau vykusi jaukioje sporto aikštėje, o ne uostelyje.

„Sugrįžome namo“, – taip vertino žiūrovai pasikeitusią vietą.

„Sceną anksčiau puošdavo miestelio „dizainere“ pripažinta Rasa Jurgelevičienė. Kiekvienais metais – vis išradingiau, tai mena metraščio nuotraukos. Teigiamai vertino visi vietiniai, ir sugrįžę iš tolių jaunimas, ir buvę mokinukai – nostalgiška vietelė ta mūsų aikštė, – atskleidė V. Asnauskienė. – Ypač džiaugėsi Drevernos senjorai, kuriems ir nueiti į uostą jau būdavo iššūkis, ir, kaip jie sakė, „stumdytis tarp svetimų irgi nebuvo jauku“. Smagu buvo juos stebėti susėdusius pirmose eilėse ir sulaukusius šventės pabaigos.“

Organizatorė pripažino, kad kiekybės šiemet nesiekta, skaičiuojama, kad šventėje apsilankė apie pusė tūkstančio žiūrovų.

Ekstremalios padėties reikalavimų pakoreguotos šventės rengėjai sulaukė ir Drevernos jaunimo iniciatyvos – paraginti jie suorganizavo krepšinio 3 prieš 3 varžytuves, kuriose dalyvavo 14 komandų.

„Šios varžybos pritraukė ir daug sportininkų, ir sirgalių. Viena iš pramogų buvo „špacierius “ po Dreverną, Drevernos uosto apžiūra, kopimas į apžvalgos bokštą. Aikštelėje dalyviai galėjo susipažinti su kalvystės, keramikos amatais, papūsti dūmples, paminkyti molį. Vaikai mėgavosi žaislais, loterija. Pagrindinė pramoga visgi buvo savų ir atvykusių muzikinių kolektyvų koncertinės programos“, – apie šventės akcentus kalbėjo pašnekovė.

Susirinkusiuosius pradžiugino nuotaikinga koncertinė programa, o ypač – savi kolektyvai: vokalinis ansamblis „Kelyje“ (vadovas Zigmas Lygnugaris) ir „Žvejyčių“ bei mergaičių vokalinės grupės (vadovė Virgina Asnauskienė).

„Jaukios šventės idėją įgyvendinome 100 proc., – jaukiai atrodė ir papuošta aikštelė, ir svečius vaišinančios dreverniškės, ir kompaktiškumas, ir betarpiškas atlikėjų bendravimas. Geros nuotaikos įnešė šiek tiek pašėlęs ir geranoriškas „Bangpūtys“. Bendruomenės nariai prisidėjo ir puošiant aikštelę, sunešant ir išnešant suolus, stalus. Ypatingai dėkoju Algiui Kvasiui, bibliotekininkei Vilmai Klipštienei, muziejininkei Laurai Martinkienei, visai Kultūros centro ir mūsų, Drevernos skyriaus komandai“, – kalbėjo V. Asnauskienė.

Šventės metu nusipelniusiems dreverniškiams tradiciškai įteikti Padėkos karšiai bei įspūdingos puokštės, kurias surišo priekuliškė Daiva Jančiauskienė.

Simboliniai apdovanojimai įteikti: Kazimierui ir Reginai Kraynams (už ilgametę ištikimybę Drevernos kultūrai), Virginai Kaktienei (už daug metų skambančias dainas ir prasmingą indėlį Drevernos kultūrai), Elvyrai Jašmontaitei (už dovanotą laiką ir dainas dalyvaujant „Žvejyčių“ folkloro grupėje) bei Reginai Tulickienei (už dovanotą laiką ir dainas dalyvaujant „Žvejyčių“ ansamblyje).

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės ir Drevernos skyriaus nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 418 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,