Mano Gargždai



Jūros šventė – su apribojimais, bet pasiekiama visiems

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
jurossvente.lt nuotr. jurossvente.lt nuotr.

Ketvirtadienį Jūros šventės organizatoriai spaudos konferencijoje ant laivo denio pristatė šiųmetę Jūros šventę. Nors buvo baiminamasi, kad ji gali neįvykti, šventė Klaipėdą vis dėlto papuoš liepos 24–26 dienomis.

 

Siekiant išvengti spūsčių, nebus skelbiami tikslūs renginių laikai. Žmonės bus kviečiami stebėti veiksmą per specialiai veiksiančią Jūros šventės televiziją arba tiesiog vaikštinėti po renginių vietas ir tikėtis, kad atsidurs vietoje ir laiku.

Tai buvo pagrindinė šventės organizatoriams iškelta sąlyga – užtikrinti, kad nebūtų didelių susibūrimų. Kita vertus, ši sąlyga leis neskubant pasižvalgyti po visą šventės zoną.

„Buvo gana karšta diskusija – būti ar nebūti. Įvertinus visus faktorius, buvo pasirinktas šis kelias. Visi tampame atsakingi už Jūros šventės sklandų įvykimą, kad viskas, kas numatyta, būtų įgyvendinta 100 procentų, o saugumo reikalavimai – 120 procentų“, – kalbėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas, pridūręs, kad kai kurie dalykai buvo paaukoti tam, kad šventė apskritai įvyktų.

„Kviesdamas visus, mylinčius Jūros šventę, į Klaipėdą, raginu nepamiršti, kad šie metai išskirtiniai ir tai daro mus atsakingus už ribojimų, perspėjimų laikymąsi, dėmesingą reikalavimų vykdymą. Tikiu, kad visi drauge atšvęsime saugiai, išradingai, linksmai. Net neabejoju, kad ši Jūros šventė visiems bus įsimintina, nes tokios nebuvo ir , tikėkimės, daugiau nebus“, – juokavo V. Grubliauskas.

Šių metų šventės tema – „Pasimatymai su vėju“, tad ir programa atspindės judrią ir nenustygstančią pajūrio vėjų dvasią. Tikimasi, kad Jūros šventės vėjai atpūs gerą orą ir puikią nuotaiką.

 

Pasirodymai – po 15 minučių

Dėl nenuspėjamos situacijos ir žmonių saugumo buvo paaukota didžioji penktadieninė Jūros šventės eisena, kurioje pastaruosius keletą metų dalyvaudavo apie 8 000 žmonių. Taip pat atsisakyta didžiųjų koncertų, nebus dainuojančių ir šokančių fontanų bei didžiojo fejerverko.

Išsaugota jūrininkų pagerbimo ceremonija prie „Albatroso“ paminklo Smiltynėje, tačiau neįvyks Jūrininkų vakaras.

„Buvo didžiulis iššūkis sudėlioti programą, kad ji būtų atraktyvi, įdomi ir saugi. Esame dėkingi visiems, kurie sutiko dalyvauti“, – sakė VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė.

Pasak jos, šiųmetės šventės formatas – „partizaninis“, mat renginiai nebus reklamuojami, neskelbiamos tikslios jų vietos ir laikai. Renginiai truks tik tiek, kiek rekomenduoja specialistai – po 15 minučių. Joms ištiksėjus, programos dalyviai stabdys veiksmą, o po kiek laiko jau atsiras kitoje erdvėje.

Jūros šventę vietoje eisenos atidarys projekto „Baltic Sail“ burlaivių paradas, pabūklų salvės iš laivų ir nuo kranto bei Jūros šventės vėliavos pakėlimas ant Klaipėdos universiteto burlaivio „Brabander“ stiebo.

Įvairiose erdvėse pasirodys Klaipėdos lėlių teatras, smuikininkas Juozas Staniulis, skrabalininkas Karolis Šileika, Šeiko šokio teatras, kvies Jaunimo teatras, linijinių šokių entuziastai, Klaipėdos dramos teatro artistai, pantomimos teatras „A“, teatro studija „Dulidu“, teatras „Lino lėlės“,

Įvairiose miesto vietose muzikuos studija „Grock“, grupės „Voiceless“, „The Ditties“, Vidas Bareikis, „Radistai“. Laivuose gros Klaipėdos džiazo orkestras, diksilendas „Memeland“, grupė „Flash Voyage“, Karinių jūrų pajėgų orkestras su soliste Edita Bodrovaite, „Good time boys“, etnomuzikos duetas „Ramėja“, „Baltos varnos“, Saulius Petreikis, grupė „The Roop“, Saulius Prūsaitis, Sauliaus Šiaučiulio kvartetas, „Pinigautojai“ ir kiti.

„Vietiniai vėjai šiemet jus pagaus, sutiks netikėčiausiose senamiesčio vietose“, – žadėjo R. Steponavičienė.

Taip pat šventės teritorijoje vyks prekyba iš laikinų prekybos įrenginių – užsiregistravo apie 400 prekybininkų, bus galima įsigyti maisto iš vagonėlių.

Į Klaipėdą atvyks 8 „Baltic Sail“ burlaiviai iš Estijos, Lenkijos, Vokietijos. Laivų vedlys bus „Brabander“. Atvykstantys laivai sveikins Klaipėdos miestą iššaudami pabūklų salves, juos pasitiks salvės nuo kranto.

„Bus garso ir dūmų“, – intrigavo organizatoriai.

Dangės upėje vyks tradicinis istorinių laivų paradas „Dangės flotilė“. Tarp Pilies ir Biržos tiltų prisišvartuos keliolika istorinių kuršių laivų, kurie šeštadienį surengs du paradus, vienas jų vyks vakare su žibintais. Turėtų būti ir vikingų laivas, pagal galimybes prisijungs ir „Baltic Sail“ laivai, tad tikrai bus į ką pažiūrėti.

Dangėje vyks ir tradicinės drakonų valčių lenktynės. Šis žmonių pamėgtas renginys buvo pakibęs ant plauko, tačiau buvo priimtas sprendimas, kad lenktynės vyks įprastoje vietoje įprastu laiku. Tai jau bus dešimtosios drakonų valčių lenktynės. Planuojama, kad dalyvaus net 36 komandos.

 

Transliuos tiesiogiai

Visus Jūros šventės renginius transliuos speciali Jūros šventės televizija. Liepos 24–25 dienomis bus transliuojami pagrindiniai renginiai, koncertai, ceremonijos.

„Stengsimės parodyti viską, kas vyksta Jūros šventėje, kad tie, kurie dvejoja, rūpinasi savo saugumu, liktų namie ir stebėtų veiksmą iš namų. Tikimės supratingumo, kad visi bus atsakingi ir už save, ir už kitus. Parodykime, kad šventė gali būti saugi, kad galime šventę padaryti bet kokiomis sąlygomis“, – kvietė „Klaipėdos švenčių“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

„Klaipėdos švenčių“ vadovas Romandas Žiubrys priminė, kad, nepaisant to, jog renginiai bus maži ir išsklaidyti po įvairias erdves, reikės laikytis atstumų, nesibūriuoti, nepamiršti higienos.

Prie laikinųjų tualetų bus vanduo rankoms plauti, dezinfekcinis skystis. Visų, besiruošiančių į Jūros šventę, prašoma nekelti pavojaus sau ir kitiems, nešiukšlinti.

Daugiau informacijos rasite www.jurossvente.lt.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 167 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,