Mano Gargždai



Agluonėnuose skambiai minėta Žolinė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Šiemet Žolinę švęsti kiek kitaip kvietė Agluonėnai, minintys 480-ąjį miestelio gimtadienį. Centre – visų pamėgtame sode – surengta šventė „Žolinės alasas Agluonėnų sode“ – viena renginių ciklo „Iš praeities į ateitį... Agluonėnams 480“ dalių.

 

Kaip pasakojo Priekulės kultūros centro Agluonėnų skyriaus renginių organizatorė Alina Žilienė, pirmojo gimtadienio renginio metu, Valstybės dieną, prie Lietuvos šimtmečiui skirtų vartų giedotas himnas ir simboliškai pradėtas renginių ciklas.

„Antrojo renginio data taip pat pasirinkta neatsitiktinai, nes šios dienos pagrindinis akcentas – bendruomeniškumas. Nuo seno tai giminių, kaimo gyventojų, bendruomenės susibūrimo šventė. Renginys buvo skirtas visoms amžiaus grupėms – ir mažam, ir dideliam“, – komentavo A. Žilienė.

Šventės dalyviai po Agluonėnų vėliavos pakėlimo kviesti aktyviai leisti laiką tinklinio, petankės, diskgolfo, smiginio, ir ypač daug dėmesio sulaukusiose tradicinėse galiūnų varžybose.

Jauniausius smalsuolius linksmino „Mažasis aitvaras“: vyko vaikų varžytuvės, pūsti burbulai, piešta ant veidukų. Jaunimas turėjo galimybę apsilankyti Gargždų atviro jaunimo centro (GAJC) palapinėje. GAJC komanda kvietė žaisti stalo žaidimus, pailsėti hamake, tiesiog pabendrauti ir pasimėgauti vasara. Suteikta informacijos apie GAJC bei „Eurodesk“ veiklas, siūlomas galimybes bei darbo vietas jaunimui. Norintieji dalyvavo ir loterijoje, kur buvo galima laimėti suvenyrų bei kvietimus į Andriaus Mamontovo koncertą Gargžduose.

Etnografinėje Agluonėnų sodyboje vyko Agluonėnų klojimo teatro spektaklio premjera – Donato Savicko režisuota Žemaitės komedija „Budynė“.

„Aidėjo gausios ovacijos, režisierius pažadėjo dar ne kartą parodyti šį spektaklį, nes daugelis tiesiog netilpo į salę. Žiūrovai, kurie nepateko į spektaklį ir pasiliko sode, neliūdėjo, nes juos įvairiausiomis pramogomis ir loterijomis užėmė GAJC, – pasakojo organizatorė. – Šventės metu vyko mugė, kurioje galėjai nusipirkti medinių gaminių, papuošalų, paskanauti įvairiausių skanumynų, vaikai galėjo pramogauti karuselėse.“

Nemažą minią žmonių sutraukė vakarinis koncertas – scenoje pasirodė grupė „Žemaitukai“ bei atlikėja Natalija Bunkė.

„Šią šventę laikome ypač pavykusia, nes buvo pagalvota apie kiekvieną šventės dalyvį, renginys vyko keliose erdvėse, kuriose siūlytos įvairios veiklos, rėmėjų dėka galėjome erdvę pasipuošti šviečiančiomis dekoracijomis, kurios vakarinėje dalyje sukūrė labai jaukią atmosferą“, – džiaugėsi A. Žilienė.

Šventę užbaigė kino vakaras. Rodyta komedija „Trys milijonai eurų“, kurią stebėti buvo galima jaukiai įsitaisius ant sėdmaišių. 

„Ir tą vakarą, ir kitą dieną sulaukėme daug gražių atsiliepimų apie šią mūsų šventę. Šitiek dalyvių nesitikėjome, renginio niekur nereklamavome ir pati idėja renginių ciklo – organizuoti kelis renginius mažesnius, kad išvengtume didelių susibūrimų“,– teigė pašnekovė.

Rugsėjo 12 d. tęsis renginių „Iš praeities į ateitį... Agluonėnams 480“ ciklas. Numatyta šventė tuo pačiu pavadinimu – „Iš praeities į ateitį...“. Vyks ekskursija po Vanagų evangelikų liuteronų bažnyčią, koncertinę programą atliks vokalinis ansamblis „Agluona“ bei grupė „Baltos varnos“.

Ciklą užbaigs parodos „Agluonėnai ir agluonėniškiai“ atidarymas, vyksiantis spalio 1 d. 18 val.

„Rugsėjo renginys bus sakrališkesnis, skirsime dėmesio prisiminimams ir jaukiam koncertui, o paskutinis ciklo renginys bus skirtas parodai, kuriai ruošiamės iš anksto. „Foto Kalvės“ komanda beveik visus metus paveiksluoja aktyviausius Agluonėnų seniūnijos gyventojus, gražiausias vietas ir rengia mums parodą, – būsimus renginius pristatė organizatorė. – Šie metai nėra eiliniai visomis prasmėmis – ribojami renginiai, dalyvių skaičius, taip pat buvo sumažintos lėšos renginiams. Iššūkių – daug, bet Agluonėnai yra vieningi mes sutelkėme visas pajėgas: seniūniją, bendruomenę, Priekulės kultūros centro Agluonėnų skyrių, etnografinę sodybą, sporto klubą „Agluoną“, savanorius ir rėmėjus. Visų jų dėka galime nudžiuginti ne tik savą, bet ir svečią.“

 

Simos Ulvikienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 409 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,