Mano Gargždai



Priekulės moksleiviai dalyvavo karjeros savaitės renginiuose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
D.Kačinskienės nuotraukų koliažas D.Kačinskienės nuotraukų koliažas

Šiuolaikinio darbo pasaulio dinamika ir mokymosi galimybių įvairovė kelia gausybę reikalavimų žmogui jo karjeros kelyje. Apie tai, kas lauks baigus mokyklą ar universitetą, vaikai žino nedaug. Tik savo akimis pamatę, ką reiškia praktiškai dirbti vieną ar kitą darbą, bei pabendravę su tos profesijos atstovu jie dažnai pirmąkart susidaro realų vaizdą apie ją. Balandžio 22 – 25 d. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyko karjeros savaitė.

Karjeros bendrųjų kompetencijų ugdymas bei darbo pasaulio pažinimas buvo ugdomas per visų mokomųjų dalykų pamokas. Mokytojai dalykininkai pravedė 24 integruotas pamokas. Klasių vadovai vedė klasės valandėles, kurių metu ugdė mokinių karjeros kompetencijas, pildė karjeros sąsiuvinius. Kiekviena klasė darė savo profesijų medį. Taip pat dalyvausime tarptautiniame eTwinning projekte „Profesijų medis”,  kuris paskatina mokinius mąstyti apie savo talentus ir profesijos pasirinkimą.

Savaitės metu vyko 5 – 7 klasių tarpklasinės varžybos „Tūkstantis ir viena profesija“, kurias organizavo mokyklos karjeros koordinatorė Daiva Kačinskienė.  Analizavome filmuką „Karjeros planavimo žingsniai - 1“. Kūrėme eilėraščius panaudojant žodžius: profesija, karjera, darbas, žinios, mokykla, pasiekimai, gebėjimai. Piešėme „Ateities profesiją“, sukūrėme reklamą žemdirbiškoms profesijoms. Tyrinėjome įsidarbinimo galimybes Priekulėje, ruošėme plakatą „Priekulės miesteliui reikalingos profesijos“. Klasių grupėje buvo išrinkti geriausi profesijų žinovai ir jiems buvo išmokėtas simbolinis atlyginimas „100 šokoladinių eurų“.

Nuo ko ir kaip pradėti savo verslą ir kaip paversti realybe ilgai savyje brandintas verslumo idėjas mokiniai sužinojo renginyje „Verslas veža“ Klaipėdoje Švyturio arenoje balandžio 24 d.

Gimnazistai turėjo galimybių pabendrauti su šios srities profesionalais ir praktikais. Vyko susitikimas su karjeros ir verslumo portalo Manager.Lt vadovu Aru Mileška, kuris didelį dėmesį skiria jaunimo įsidarbinimo, karjeros planavimo ir verslumo klausimams bei problemoms spręsti.  Gimnazistus susimąstyti privertė charizmatiškas LCC tarptautinio universiteto dėstytojas Emilijus Gricius kalbėjęs apie pasirinkimo svarbą, ar galima rinktis gyvenime. Veterinarė, gyvūnų globos namų „5 pėdutės“ steigėja Rita Ilgūnė mokiniams papasakojo, jog su gyvūnais yra susijusi visą savo sąmoningą gyvenimą. Maištingos dvasios parašiutų sporto instruktorius Robertas Rezgevičius (buvęs grupių XXL ir "B'Avarija" narys) pasakojo apie save, begalę savo darbų, begalę užsiėmimų ir pomėgių, kaip gavo daug įvairios patirties ir koks yra laimingas. Klaipėdietis bardas, dainų kūrėjas ir atlikėjas, muzikos pedagogas ir studijos „Grock“ įkūrėjas bei vadovas Linas Švirinas kalbėjo mokiniams apie atsakomybę, užsispyrimą ir apie tai, kaip sunku pamatuoti rezultatą čia ir dabar. Klaipėdos uosto veiklą, uostines ir jūrines specialybes pristatė jūrų uosto atstovė Kristina Gontier. „Swedbank“ vyresnysis pardavimų vadybininkas Mantas Saltykovas mokiniams davė verslumo pamokas.  Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė bendravo su tais mokiniais, kuriuos domina teisė.

Visą savaitę 5 –6 klasių mokinius skatino geriau pažinti save, nebijoti svajoti, klysti, kelti sau tikslus ir juos įgyvendinti ugdymo karjerai koordinatorė Daiva Kačinskienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,