Mano Gargždai



Klaipėdos rajoną garsina ir inovatyvūs architektų sprendimai

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Prie kiekvieno namelio bus galima priplaukti kanalu. „Do Architects" vizualizacija Prie kiekvieno namelio bus galima priplaukti kanalu. „Do Architects" vizualizacija

     Svencelė – gyvenvietė prie Kuršių marių Klaipėdos rajone – jau kurį laiką gali drąsiai vadintis ekstremalaus vandens sporto mėgėjų traukos centru. Čia vilioja ne tik stiprus vėjas, kurį įkinko jėgos aitvarų ar buriavimo entuziastai, bet ir patraukliai suprojektuota aplinka.


     Stilingai perdirbti jūriniai konteineriai, kurie pritaikyti sportininkų poreikiams – komandų „DO Architects" ir „Aketuri architektai" sumanymas. 2011 metais šis projektas pelnė „Mies Van Der Rohe" apdovanojimą, o 2010-2012 metais Lietuvos architektūros apdovanojimuose buvo pripažintas geriausiu rekreaciniu projektu.


     Neseniai Svencelės vardas vėl sumirgėjo pasaulio žiniasklaidos puslapiuose, tačiau ne dėl šio darbo. „Do Architects" sukurtas inovatyvus „Riedančių namų" techninis projektas patraukė žinomų leidinių dėmesį. „Huffington Post" įvertino šį projektą, įtraukdamas jį tarp 20-ies išradingiausių 2014 metų architektūros darbų. „Riedančius namus" aprašė daugiau nei 30 architektūros, dizaino tinklalapių, taip pat naujienų portalai, tinklaraščiai visame pasaulyje.


     „Huffington Post" rašo, kad Svencelėje būsimas namo pirkėjas turės rinktis ne tik tarp vieno miegamojo ar studijos tipo namų, bet ir tarp riedančio bei neriedančio: „Sveiki atvykę į ateitį, kur architektūros ribos prilygsta magijai, o „Riedantys namai" yra labai reali galimybė."


     Inovatyvių architektų komandos „DO Architects" narių Andrės Baldišiūtės ir Algimanto Neniškio sukurtas 12-os namelių šeimoms kompleksas prie Kuršių marių primena šiaudų ritinius.


     „Šie dinamiški ir žaismingi nameliai atspindi šios pajūrio vietos atmosferą bei pažangius ir dinamiškus žmones, kurie pasirinks juos kaip savo namus", – rašoma projekto pristatyme.


     Kiekvienas namelis, kurio plotas 101 kv. m, turi tris aukštus. Viduje suprojektuoti du miegamieji, virtuvė ir svetainės zona.


     Stikliniai fasadai, anot projekto autorių, leis nevaržomai gėrėtis supančiais kanalais ir užtikrins stiprų ryšį tarp namo gyventojo ir gamtos. Uždaros sienos padės išsaugoti privatumą nuo kaimynų. Vidinę erdvę ir natūralų apšvietimą padidina cilindrinė namelio erdvė.

„Do Architects" vizualizacija


     Svencelės projekto užsakovas – VšĮ „Svencelės krantas". Rekreacinė erdvė Svencelėje, 30 ha ploto apleistoje ančių fermos teritorijoje, pradėta formuoti maždaug prieš 10 metų. Joje planuojama sukurti naują aktyvaus turizmo (poilsio) traukos centrą – mažųjų laivų uostą, vandens kanalų sistemą ir apgyvendinimo infrastruktūrą, remiantis Olandijos bei Danijos šalių patirtimi.


     Numatoma, jog įgyvendinus projektą – sukūrus viešąją turizmo infrastruktūrą, bus įsteigti mažiausiai 6 nauji ūkio subjektai, bus sukurta daugiau nei 50 naujų ir ilgalaikių darbo vietų, išaugs Klaipėdos regiono pajamos iš vietinio ir atvykstamojo turizmo, padidės mokesčių įplaukos į savivaldybės biudžetą.


     Kitus suprojektuotus statinius, kuriuos ketinama pastatyti Svencelėje, galite rasti ČIA.

 

„DO Architects" namelių vizualizacijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 457 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,